Επικοινωνία – Σχόλια – Παρατηρήσεις

Εδώ μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αλλέστα.

Να γράφετε σχόλια και παρατηρήσεις που δεν έχουν σχέση με κάποιο από τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Ακόμη μπορείτε να στέλνετε e-mail  στο : allesta.ete@gmail.com

7 comments

 1. Εύη Φιτσανάκη - Ρ ε θ υ μ ν ο

  Νομίζω πως και λίγη ποίηση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε , καλό θα μας κάνει . Ο ποιητής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ( 1919-1998) μίλησε για την Ελλάδα της εποχής του , αλλά και του παρόντος και του μέλλοντός μας .
  Α ν τ ι σ τ α θ ε ί τ ε

  αντισταθείτε σ αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι και λέει καλά είμαι εδώ
  αντισταθείτε σ αυτόν που πάλι γύρισε στο σπίτι και λέει , Δόξα σοι ο θεός
  στον περσικό τάπητα των πολυκατοικιών
  στον κοντό άνθρωπο του γραφείου
  στην εταιρεία εισαγωγαί – εξαγωγαί
  στην κρατική εκπαίδευση και το φόρο
  αντισταθείτε σε μένα ακόμα που ιστορώ

  Αντισταθείτε σ αυτόν που χαιρετά απ την εξέδρα
  ώρες ατέλειωτες τις παρελάσεις
  Στον πρόεδρο του εφετείου αντισταθείτε
  στις μουσικές, τα τούμπανα και τις παράτες
  σ όλα τ ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
  πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι
  σ αυτη την άγονη κυρία που μοιράζει έντυπα αγίων
  λίβανον και σμύρναν
  —————————————————————

  θ α σ α ς π ε ρ ι μ έ ν ω

  —-
  πίσω από το χάρτινο κήπο σας
  πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
  εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
  ο άνεμος δικός μου
  Μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
  μάταιοι λόγοι.
  Μήν αμελήσετε
  πάρτε μαζί σας νερό
  το μέλλον μας
  θα χει πολύ ξηρασία..

  • Odiatrice (si dice odiatrice?) di capodanni e ferragosti prtrente!Amaesice (no a 'sto giro è amante) del mare, delle bottegucce e delle giornate che sembrano un funerale e invece poi esce il sole, presenterrima!E se escono anche queste belle foto.. MEJO!

  • Trying to find one sweet submissive wife.. Hi at this time there. I am % authentic and seeking your sweet and affectionate lady who looks forward to being submissive and also letting her guy pleasure himself through her – undoubtedly pleasuring her along with pain is not section of the mix. If y swingers beach ou will be real, local and interested in learning a safe plus sane, educated vo Chat with fucky girls cation.. please drop everyone a line. Vashayevskiy, Halamupei, Stedar adult personals Oil Trough Arkansas someone to fuck search indian swingers

 2. ΜΙΝΑ ΔΑΛΚΑ

  ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
  Γεωλόγος, συντ/χος ΕΤΕ
  Υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών
  ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
  Το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την υπερκατανάλωση, την υπερπαραγωγή, την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και την κατασπατάληση των φυσικών πόρων, έφτασε πλέον τα όριά του. Η παγκόσμια κρίση που βιώνουμε εκτός από την οικονομική είναι έντονα κοινωνική και περιβαλλοντική.
  Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι ένα από τα πρώτα θύματα του μνημονίου είναι το Περιβάλλον και η ποιότητα ζωής.
  Ειδικά σήμερα, στην Ελλάδα του μνημονίου, η επίθεση στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής είναι συνεχής. Μαζί με τα δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία κατεδαφίζουν και την Περιβαλλοντική Νομοθεσία με fast track διαδικασίες. Οι κυρίαρχοι κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι επιβάλλουν αυταρχικά μια ολέθρια πολιτική για τους φυσικούς πόρους, αδιαφορώντας για τα συλλογικά συμφέροντα και τις κοινωνικές επιπτώσεις. Εξακολουθεί η Ελλάδα να μην έχει ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Το φυσικό περιβάλλον θυσιάζεται σε συμφέροντα, εν ονόματι της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
  Η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» γρήγορα αποδείχθηκε μια φενάκη. Αποτέλεσμα, η παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων στην αχαλίνωτη εμπορευματοποίηση, ενώ διαμορφώνεται ένας νέος επιδοτούμενος κρατικοδίαιτος καπιταλισμός, με κύριο αντικείμενο την κερδοσκοπική διαχείριση των δημόσιων αγαθών, πόρων και υποδομών.
  Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα στην Αττική. Η λεγόμενη «αξιοποίηση», ουσιαστικά ξεπούλημα, του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, μαζί με την παραλία του Αγίου Κοσμά. Η επέκταση της πόλης στους ορεινούς όγκους και τα περιαστικά δάση, που περιβάλλουν την Αθήνα. Η αντιμετώπιση των ορεινών όγκων σαν «οικόπεδα προς αντιπαροχή» και όχι σαν ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα προς προστασία. Τα ξεχασμένα σχέδια για νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, αναβιώνουν από το νέο ΡΣΑ του κ. Παπακωνσταντίνου. Η προσπάθεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου 3500 στρ σε αναδασωτέα έκταση της Πεντέλης (δημόσια δασική γη) από την Εκκλησία, με την ανοχή της Πολιτείας. Μπορεί τα σχέδια αυτά να ακυρώθηκαν προς το παρόν, από τον αγώνα πολιτών και κινημάτων της περιοχής, αλλά απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση. Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που πρόσφατα ψήφισε η μνημονιακή κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων, που προκρίνει ο περιφερειακός σχεδιασμός Αττικής του κ. Σγουρού. Η μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εισπρακτικό μηχανισμό υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων. Η ανεξέλεγκτη οικοδομική δραστηριότητα, η παράδοση των δημόσιων ελεύθερων χώρων στο real estate, με εύκολο κέρδος για τους λίγους, η παράδοση μέσω της ΕΤΑ ΑΕ και της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ στους ιδιώτες της δημόσια περιουσίας.
  Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε και το νέο Π.Δ. για τις χρήσεις γης, το νέο Κτηριοδομικό Κανονισμό, το νόμο για τα αυθαίρετα, το έωλο σχέδιο ΗΛΙΟΣ, που φιλοδοξεί να γεμίσει την Ελλάδα με φωτοβολταϊκά πάνελ, σε βάρος της αγροτικής γης και βέβαια, τη «ληστεία» των πόρων του πράσινου ταμείου, οι οποίοι θα κατευθύνονται πλέον στην κάλυψη του δημόσιου χρέους, σε ποσοστό 95%. Ο κατάλογος των αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών και παρεμβάσεων είναι μακρύς.
  Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ απαιτείται ένας ριζικός οικολογικός μετασχηματισμός της οικονομίας, έξω από την πολιτική των μνημονίων.
  Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αγωνίζονται για μια κοινωνική και οικολογική ανάπτυξη, που θα δημιουργεί απασχόληση, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, αντίθετα θα το σέβεται. Συμπαρατάσσεται με τους αγώνες για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και των φυσικών πόρων. Καλεί σε συμπόρευση όλους και όλες, που αγωνίζονται να ανατρέψουν τις δυσμενείς συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων. Προτείνει εναλλακτικά και ριζοσπαστικά μοντέλα ανάπτυξης, που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να εφαρμόσει.

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  Η Χαρούλα Καφαντάρη είναι γεωλόγος, πτυχιούχος του ΑΠΘ και συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας.
  Γεννήθηκε το 1958,είναι παντρεμένη με τον γεωλόγο Α. Αργυρίου και μητέρα δύο παιδιών. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τα περιβαλλοντικά κινήματα ( Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού- Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση απορριμμάτων- Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού) και το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών. Δραστηριοποιείται ενεργά στην περιφερειακή κίνηση ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, της οποίας ήταν υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και στη Δημοτική Κίνηση ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ.
  Είναι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ, του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ και της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝ Βόρειας Αθήνας. Επίσης είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων.
  Το 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών.

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΚΙΔΗΣ

  Κύριοι,
  Βγήκα στη σύνταξη πέρσυ τον Μάιο. έκτοτε έλαβα μια πετσοκομμένη αποζημίωση λόγω συμβιβασμού, και το 1/3 του εφάπαξ που δικαιούμαι. Ακόμη πρέπει να κάνω και αγωγή για να διεκδικήσω και αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές υπέρ ΙΚΑ ΤΕΑΜ, δηλαδή χρήματα που μου έχουν κλέψει. Επικοινώνησα με διάφορα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου μας και έκθεσα το πρόβλημά μου. Η απάντηση ήταν αδιαφορία. κάποιος μάλιστα από την ΔΑΣ μου έγραψε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πρέπει να είμαι κι ευχαριστημένος που πήρα το 1/3 του εφάπαξ, γιατί «όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε». Εσεις στην ιστοσελίδα σας δεν γράφετε τίποτε σχετικό με εφάπαξ και άλλα τέτοια «πεζά» θέματα. Βέβαια τί είναι ένα εφάπαξ μπροστά σε τόσα άλλα σοβαρά θέματα (δεν θα τ’ αναφέρω ονομαστικά για να μην υπάρξει κίνδυμος να θεωρηθεί ότι ειρωνεύομαι γενικώς, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ). Εν πάσει περιπτώσει για να μην σας κουράσω περισσότερο, εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι να πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστάνε? μπορείτε έστω να με πληροφορήσετε που έχει κολλήσει το θέμα? τουλάχιστον μπορείτε να μου εκφράσετε τις θέσεις σας πάνω στο θέμα? Αν πρόκειται να μου πείτε κι εσείς , ότι «οποιος πρόλαβε τον κύριο είδε», καλύτερα να αγνοήσετε την επιστολή μου και να μην μου απαντήσετε καθόλου! γεια σας

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΚΙΔΗΣ

 4. lilhs xrhstos

  Μάκη κουράγιο.
  Θα είμαστε δίπλα σου.

  • Hola! I&2871#;ve been reading your weblog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Dallas Tx! Just wanted to mention keep up the excellent work!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s