Η εκλογική ενίσχυση της Αλλέστα Κλειδί για τη στροφή του Συλλόγου μας σε δράση με Αποτέλεσμα

Αθήνα, 25.1.2011

Πώς πρέπει ν’ αντιδράσουμε εμείς σε όσα συμβαίνουν σε βάρος μας αποτελεί το βασικό ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε απάντηση ως μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

Η απάντηση του κάθε μέλους θα είναι ατομική και συγκεκριμένη, δηλαδή και με την προσωπική ψήφο που δίνει στις επικείμενες αρχαιρεσίες (αρχές Απρίλη) για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογό μας.

Πρώτο ζήτημα – κατά τη γνώμη μας – συνιστά η ριζική ενίσχυση του διεκδικητικού ρόλου του Συλλόγου. Ορισμένα θετικά βήματα που έγιναν στο διάστημα 2008-2010, όπως ανοικτές διεκδικητικές συγκεντρώσεις των μελών του Συλλόγου, δείχνουν τη νέα ρότα προς την οποία επιβάλλεται να κινηθεί η δράση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος δεν είναι απλά ένας μηχανισμός που εξαντλεί τη δράση του “στο κόψιμο πίτας”, “στην παροχή ενός δωρεάν ταξιδιού στην Αθήνα” (κάθε ετήσια Γενική Συνέλευση) και στην “οργάνωση ορισμένων εκδρομών”.

Δεύτερο ζήτημα είναι η κοινή δράση εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων της Εθνικής. Μη βιαστείτε να πείτε “πως είναι αυτονόητο” και πως “όλοι συμφωνούν”. Η απάντηση είναι προκλητικά αρνητική: Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συζήτησε μια και μόνη φορά με τα Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ. Αρχές Ιουλίου 2008!

Ακόμη και στις δημόσιες συγκεντρώσεις μας, στις οποίες καλούσαμε (την τελευταία στιγμή) εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Φορέων των εν ενεργεία συναδέλφων δεν φροντίζαμε την προηγούμενη αναγκαία συνεννόηση. Έτσι αφήναμε περιθώρια σε όσους (είναι γνωστοί) θέλουν να καλλιεργούν πλαστές αντιπαραθέσεις μεταξύ συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων.

Τρίτο ζήτημα συνιστά η βάσιμη πρόβλεψη: η εργοδοσία, σε συνεργασία με την κυβερνητική πολιτική, θα προχωρήσουν στην περικοπή και άλλων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τα πλήγματα κατά των ΣΣΕ δείχνουν τις διαθέσεις τους. Όσα δεν πρόλαβε να καταργήσει η προηγούμενη “νεοδημοκρατική” κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη γνωστή διοίκηση Αράπογλου, τα υλοποιεί η σημερινή Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) επικαλούμενη και τις εντολές της Τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ).

Η “σχηματική αλλαγή” λοιπόν με το κλείσιμο της “θητείας Τζούλη” επιβάλλεται να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο:

  1. με τη ριζική ενίσχυση του διεκδικητικού ρόλου του Συλλόγου.
  2. με τη διαμόρφωση σταθερού μετώπου κοινής δράσης των εν ενεργεία με τους συνταξιούχους.
  3. με την αγωνιστική υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, με πρώτα το ΤΥΠΕΤ, το Επικουρικό και τις ΣΣΕ.

Η εκλογική ενίσχυση της “Αλλέστα”

είναι κλειδί στους παραπάνω στόχους!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΕΣΤΑ»

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: