Για ποιους λόγους καταψηφίζουμε τον απολογισμό του Δ.Σ.

ΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

Κατά την τελευταία τριετία η Συνδικαλιστική Κίνηση «Αλλέστα» ανήκε στη μειοψηφία του Δ. Σ. του Συλλόγου μας και επομένως δεν είχε ούτε μοιράστηκε την ευθύνη των πιο σημαντικών αποφάσεών του. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να ασκήσουμε σκληρή κριτική στην πλειοψηφική συμμαχία των κ.κ. Τζούλη, Πίσκοπου, Πορτούλα και Πλιάκου για μια σειρά από εντελώς λανθασμένες συνδικαλιστικές επιλογές και πρακτικές τους που ζημίωσαν τα συμφέροντα των συναδέλφων και ωφέλησαν τρίτους.

 

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ “ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ” ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Υιοθέτησαν τα σχέδια της Διοίκησης Αράπογλου να εντάξει το Επικουρικό Ταμείο μας στο θνησιγενές δημιούργημα της προηγούμενης Κυβέρνησης, με το ψευδεπίγραφο όνομα ΕΤΑΤ, για να απαλλάξουν έτσι την Τράπεζα από τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντί μας. Και έχουν το θράσος ακόμη και σήμερα να υπερασπίζονται πεισματικά την εμμονή τους.

Επαναπαύονται με αφέλεια στις “δεσμεύσεις” του σημερινού υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη πως δεν θα φαλκιδευτούν οι επικουρικές συντάξεις μας ενώ η Κυβέρνηση του μνημονίου εξαγγέλλει σε όλους τους τόνους τη μείωσή τους.

Αδιαφορούν για την τύχη του ΤΥΠΕΤ και δεν ενδιαφέρονται ούτε καν να συναντηθούν και να συζητήσουν με τη Διοίκηση Ράπανου τα μέτρα για τη βιωσιμότητά του.

Ο διεκδικητικός συνδικαλισμός με ενεργοποίηση της δύναμης των μελών μας είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτούς.

 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αρνούνται τη συνεργασία και τον συντονισμό δράσης με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας. Πρόσχημά τους οι πλαστές, διχαστικές αντιπαραθέσεις με τις ηγεσίες των δύο φορέων. Έτσι ευνούχισαν το κοινωνικό μέτωπο που θα μπορούσε να πιέσει για λύση των κοινών αιτημάτων μας. Κι έχουν το θράσος ακόμη και σήμερα να υποκρίνονται ότι θέλουν την ενότητα.

Δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αλλάξει το Καταστατικό του ΤΥΠΕΤ και να καθιερωθεί η ισότιμη ψήφος των συνταξιούχων στις εκλογές του Ταμείου Υγείας. Αντίθετα, σιγοντάρισαν την απαράδεκτη κωλυσιεργία του κ. Μενεξή σ’ αυτό το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμά μας.

 

ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Ανορθολογική διαχείριση των εσόδων και των περιουσιακών στοιχείων μας, μονοπωλιακές σχέσεις 20ετίας με εξωτερικούς συνεργάτες και πελατειακές σχέσεις με άλλους συναδέλφους, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της εκφυλιστικής λειτουργίας του Συλλόγου μας για την οποία ευθύνεται η ίδια πλειοψηφική συμμαχία.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της πρακτικής τους είναι η σκόπιμη προχειρότητα, η κουραστική απεραντολογία και η χαοτική πόλωση που μεθοδεύουν κάθε φορά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. με αποκλειστικό στόχο την υπονόμευσή του ως συνδικαλιστικού οργάνου. Οι συγκλίσεις μεταξύ των μελών της πλειοψηφικής συμμαχίας είναι συνήθως προϊόντα συναλλαγής με αμοιβαία ανταλλάγματα. Παρόμοιο εκφυλισμό επιδιώκουν και στις Γενικές Συνελεύσεις.

 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η “ΑΛΛΕΣΤΑ” ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ

ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

 

Εκτός από κριτική, η ‘Αλλέστα’ με την καθημερινή παρουσία της βοήθησε, σε συνεργασία με συναδέλφους και άλλων παρατάξεων, να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ., για:

– ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.

– ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ με μαζικότητα και ενωτικό πνεύμα ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νομους και το Μνημόνιο.

– ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις εκλογές του Απριλίου που έρχεται.

– ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ πρωτόγνωρες σε ποιότητα και συμμετοχή.

– ΒΕΛΤΙΩΣΗ του περιοδικού ‘Μεταξύ μας’ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των διαφόρων επιτροπών.

 

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ

 

Από μόνοι μας δεν μπορούμε να αλλάξουμε την άσχημη πορεία του Συλλόγου μας. Βλέπουμε ότι κι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις του χώρου μας έχουν διακηρύξει θέσεις που πλησιάζουν τις δικές μας. Δεν ταυτιζόμαστε με καμιά άλλη παράταξη γιατί έχουμε τη δική μας πολύχρονη ιστορία. Αν όμως έχουν κι άλλοι την πραγματική διάθεση για ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΑΣΗ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί τους για την προώθηση των διεκδικήσεών μας. Όποιες συνεργασίες ή κοινές ενέργειες έχουμε κάνει μέχρι σήμερα ή ίσως κάνουμε στο μέλλον βασίζονται σε στόχους και αξίες που πιστεύουμε.

 

Η Γραμματεία της «Αλλέστα»

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: