ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ «ΑΛΛΕΣΤΑ»

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4, 5 ΚΑΙ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

 

«Αλλέστα» είναι το όνομα που διαλέξαμε. Προέρχεται από παλιά διάλεκτο της Κρήτης και σημαίνει «πάντα έτοιμοι». Εμείς, που συμμετέχουμε σήμερα σ’ αυτή την Κίνηση, έχουμε μια ιστορία αδιάκοπης δράσης 25 χρόνων ως εργαζόμενοι και άλλων 8 χρόνων ως συνταξιούχοι της ΕΤΕ. Οι συνάδελφοι μας εμπιστεύονται και μας εκλέγουν στα συνδικαλιστικά όργανα.

 

Θεμελιώδεις αρχές και οδηγοί στη δράση μας εξακολουθούν να είναι:

1) Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όπως λέει ο αγαπημένος μας ποιητής «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίζουμε αδελφέ μου από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίγουμε τον κόσμο». Ασκούμε κριτική, όποτε χρειάζεται, στις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις προβάλλοντας τις θέσεις μας αλλά δεν καλλιεργούμε τη μισαλλοδοξία και τη διάσπαση του εργατικού κινήματος. Δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση.

2) Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιζόμαστε με όλες τις μορφές πάλης για τα συμφέροντα των συνταξιούχων αξιοποιώντας τη δύναμη των ίδιων των μελών του Συλλόγου μας. Δεν παριστάνουμε τους παντογνώστες ούτε τους παράγοντες. Δεν υποκλινόμαστε σε καμιά Εργοδοσία και Κυβέρνηση. Είμαστε ενεργοί πολίτες με προοδευτικές ιδέες αλλά όχι παράρτημα κάποιου πολιτικού κόμματος ή άλλης συνδικαλιστικής παράταξης.

3) Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Σεβόμαστε τη δημοκρατία, την αλήθεια και το διάλογο πρώτα απ’ όλα μέσα στις γραμμές μας και μετά απαιτούμε το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι στις διαδικασίες του Συλλόγου μας. Συνεδριάζουμε ανοιχτά κάθε βδομάδα ως παράταξη στη λέσχη του ΣΣΕΤΕ. Συμμετέχουμε στο Δ.Σ. με τεκμηριωμένες προτάσεις. Εκδίδουμε ανακοινώσεις για κάθε σοβαρό θέμα που προκύπτει και δημοσιεύουμε τακτικά τις απόψεις μας στο περιοδικό «Μεταξύ μας». Δεν μας ενδιαφέρουν οι πελατειακές σχέσεις με τους συναδέλφους μας.

4) ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δεν γινόμαστε άβουλοι θεατές των γεγονότων, αλλά προσπαθούμε να διαμορφώνουμε θετικές καταστάσεις με όσες δυνάμεις και επιχειρήματα διαθέτουμε. Βάλαμε τη σφραγίδα μας σε όσες αγωνιστικές αποφάσεις έχει πάρει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

5) Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Είναι σταθερή κατεύθυνσή μας. Αναζητούμε σημεία συμφωνίας και κοινή δράση με άλλους συνδικαλιστές που θέλουν να προασπίσουν μαζί μας τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις εργατικές κατακτήσεις, τις αξιοπρεπείς αποδοχές μας, τη δίκαιη φορολόγηση και το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας. Δηλαδή όσους απορρίπτουν το δήθεν μονόδρομο του Μνημονίου και τη νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική.

 

 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ «ΑΛΛΕΣΤΑ»

•  ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

•  ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ

Αθήνα, 18.3.2011

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: