Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

1. Επίδομα Ισολογισμού: η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας «κρύβει» την αρνητική θέση της με την απάντηση «δεν είναι ακόμη έτοιμη ν’ απαντήσει. Θα μας δώσει την οριστική απάντηση σε 15-20 μέρες»!

2. Επιχειρεί όμως να μας επιβάλει – ως αν είμαστε συνένοχοι – τις επιταγές του Μνημονίου, καθώς και τις δανειακές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επιχειρεί να στήσει τη φάκα προκειμένου να προχωρήσει σε περισσότερες, πιο άγριες, περικοπές σε βάρος των συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων της ΕΤΕ.

3. Το μόνο «θετικό» της συνάντησης: η ομολογία της Διοίκησης ότι «αντιμετωπίζει ως ενιαίο σύνολο τους Εργαζόμενους και Συνταξιούχους», δίνοντας ηχηρό μάθημα σε όσους – γνωστούς – καλλιεργούν την αντιπαράθεση εν ενεργεία και συνταξιούχων, μπλοκάροντας την αναγκαία κοινή δράση.

Αθήνα, 29.3.2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα παραπάνω βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με τη Διοίκηση επιβεβαιώνουν – μέχρι κεραίας – όσα τονίζαμε και με την ανακοίνωσή μας της 11.3.2011 με την οποία σας καλούσαμε σε συγκέντρωση στις 17 Μάρτη, έξω από το Κεντρικό της ΕΤΕ, για να διεκδικήσουμε την άμεση καταβολή του Επιδόματος Ισολογισμού, να διεκδικήσουμε μέτρα για την ενίσχυση του ΤΥΠΕΤ και να διασφαλίσουμε τις επικουρικές συντάξεις μας.

Να μας επιτρέψετε μια παρένθεση, για όσα προηγήθηκαν της συνάντησης Συλλόγου-Διοίκησης που έγινε στις 29.3.2011.

Α) είχαμε προτείνει η συγκέντρωση των συναδέλφων έξω από το Κεντρικό στις 23.2.2011, δηλαδή την επομένη της Γενικής μας Συνέλευσης (στην οποία υπέγραψαν 1.352 «παρόντα» μέλη) να έχει και σαφή διεκδικητικό χαρακτήρα, με αιτήματα: τη θεσμική οικονομική ενίσχυση του ΤΥΠΕΤ και μέτρα Διασφάλισης των Επικουρικών Συντάξεών μας.

Με ευθύνη του Προεδρείου δεν πήγε καν αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στη Διοίκηση. Επιπλέον… δεν έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση για να μη «δυσαρεστηθεί η Διοίκηση και δεν μας χορηγήσει το Επίδομα Ισολογισμού»!

Β) ενώ οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των κινήσεων είχαμε συμφωνήσει στις 11.3.2011 για την οργάνωση αγωνιστικής συγκέντρωσης έξω από το Κεντρικό για τις 17.3.2011, το Προεδρείο την τελευταία στιγμή ματαίωσε αυτή την εκδήλωση με αστεία επιχειρήματα.

Γ) οργανώσαμε, μόνοι μας, συγκέντρωση στις 17.3.2011 με τα ίδια αιτήματα που είχαν συμφωνηθεί στο Δ.Σ. Σαν να μην έφθανε η παραπάνω υπαναχώρηση ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ν. Πίσκοπος προσήλθε και επιχείρησε να… κατεβάσει το πανώ που έγραφε « Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ, Η ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΝΤ».

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα αναγκαία βήματα του Συλλόγου, μετά την αρνητική θέση της Διοίκησης της ΕΤΕ είναι:

Ι) νέο υπόμνημα προς τη Διοίκηση, με την ομόφωνη εκτίμηση ότι: η θέση της είναι απαράδεκτη και συνιστά πρόκληση για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ΙΙ) επιδίωξη κοινής σύσκεψης με τα Δ.Σ. των Συλλόγων των εν ενεργεία (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ) για τη χάραξη κοινής δράσης.

ΙΙΙ) προκήρυξη – από τώρα – αγωνιστικής συγκέντρωσης των συναδέλφων της Αττικής, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, ώρα 11π.μ., έξω από το Κεντρικό, την ίδια ώρα που αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα αξιώσει από τη Διοίκηση την άμεση καταβολή του Επιδόματος Ισολογισμού.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι απαντήσεις της Διοίκησης, ως προς τις επιταγές του Μνημονίου και των υποχρεώσεων της ΕΤΕ από δανειακές υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ προδιαγράφουν ευρύτερη επίθεση για περικοπές δικαιωμάτων και των συνταξιούχων και των εν ενεργεία συναδέλφων της Εθνικής Τράπεζας. Όσα λοιπόν διαδραματίζονται ως προς την καταβολή του Επιδόματος Ισολογισμού συνιστούν την «κορυφή του παγόβουνου».

Επιβάλλεται λοιπόν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις Αρχαιρεσίες στις 4, 5 και 6 Απριλίου ν’ αλλάξει ριζικά ρότα σε σχέση με τη μέχρι τώρα πορεία, λειτουργία και δράση του.

Αναγκαιότητα, στρατηγικής σημασίας, αναδεικνύεται η έγκαιρη και σαφής χάραξη κοινής δράσης συνταξιούχων και εν ενεργεία, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε από κοινού την επίθεση της εργοδοσίας. Διακυβεύονται βασικές κατακτήσεις: ο θεσμός της Κλαδικής ΣΣΕ, τα επίπεδα των αποδοχών μας (μισθών και συντάξεων), ο Οργανισμός Υπηρεσίας, η βιώσιμη πορεία του ΤΥΠΕΤ, η διασφάλιση των Επικουρικών Συντάξεών μας.

Οι δυνάμεις του ψηφοδελτίου της ΑΛΛΕΣΤΑ έχουν πείρα, εντιμότητα, δοκιμάστηκαν στην πολύχρονη δράση του.

Μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά σ’ αυτή την κρίσιμη πορεία.

 

 

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΩΝΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ

 

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣΤΑ

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: