Τροποποίηση καταστατικού του ΤΥΠΕΤ

Ζητάμε ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

και ΙΣΤΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των συνταξιούχων στη διοίκηση του ΤΥΠΕΤ

και όχι… δύο συμβούλους παραπάνω

Αθήνα, Απρίλιος 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι γνωστή η απόφαση, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 22.2.2011, ως προς τις αναγκαίες αλλαγές στο Καταστατικό του ΤΥΠΕΤ. Αλλαγές με καθαρά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χαρακτήρα, όπως είναι η αρχή της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ με τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου και εκλογής στους/στις συνταξιούχους («ιδίω δικαίω»), καθώς και η γενίκευση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και για τους Συμβούλους του ΤΥΠΕΤ εκτός Αττικής.

Ζήτημα για το οποίο έχει διατυπωθεί κοινή πρόταση και δημόσια ανακοίνωση από 18.2.2011 των Κινήσεων της Αλλέστα και της ΔΑΣ/ΣΥΕΤΕ.

Αρνητικά μηνύματα: Στην Επιτροπή τροποποίησης του Καταστατικού του ΤΥΠΕΤ, οι εκπρόσωποι δύο Συνδικαλιστικών Κινήσεων δηλαδή της ΠΑΣΚΕ («Υγεία, Φροντίδα, Πρόνοια») και της ΔΑΚΕ διατύπωσαν προτάσεις που ουσιαστικά ΜΑΤΑΙΩΝΟΥΝ τις παραπάνω αναγκαίες αλλαγές.

Συγκεκριμένα η πρόταση που διατύπωσαν είναι: «οι 13.616 συνταξιούχοι της ΕΤΕ να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ με 3 εκλεγμένους Συμβούλους» (μέχρι τώρα ένας Σύμβουλος ορίζεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΖΗΤΟΥΜΕ και προτείνουμε να ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ από τους εκπροσώπους των δύο παραπάνω κινήσεων ν’ αλλάξουν τη λανθασμένη θέση και να υποστηρίξουν τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της Γενικής μας Συνέλευσης.

Το ίδιο ΖΗΤΟΥΜΕ και από τους εκπροσώπους της «Ανανεωτικής Κίνησης Συνταξιούχων ΕΤΕ» (συνάδ. Πίσχινα, Καπετανάκη) και της «ΔΑΚΣ-Ενότητα ΔΑΚΕ-Σ» (συνάδ. Πορτούλα, Κωνσταντέλλο, Κοτρωνάκη) να υποστηρίξουν έμπρακτα τις παραπάνω προτάσεις, καθώς συνεργάζονται με τις αντίστοιχες κινήσεις του ΣΥΕΤΕ/ΤΥΠΕΤ. (Σημ.: ο εκπρόσωπος της ΕΝΙΑΙΑΣ /ΣΥΕΤΕ έχει συμφωνήσει και στην Επιτροπή, τασσόμενος, μαζί μας, υπέρ των αλλαγών).

Το καθοριστικό διάστημα είναι μέχρι τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ που πραγματοποιείται στις 8 Απριλίου και τη Γενική Συνέλευση των μελών του ΤΥΠΕΤ, η οποία γίνεται την ίδια μέρα, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αλλαγή της θέσης προς τη σωστή κατεύθυνση είναι δείγμα ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. Αντίθετα, η επιμονή σε θέσεις οπισθοδρόμησης είναι δείγμα αντιδημοκρατικό.

Ζητούμε λοιπόν το αυτονόητο: να εκφραστεί η δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι δυνάμεις της «Αλλέστα» επιμένουν σταθερά να στρέψουμε το μέτωπο δράσης μας κόντρα στα σχέδια του τραπεζικού κεφαλαίου, καθώς και των δεξιών πολιτικών που μας οδήγησαν στο καθεστώς του Μνημονίου και της τρόικας. Στην προσπάθειά μας αυτή, που είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας, η κοινή δράση με τους εν ενεργεία συναδέλφους είναι η λυδία λίθος.

Επιμένουμε λοιπόν με συνέπεια να είμαστε αντίθετοι στις προσπάθειες δύο, κυρίως, συνδικαλιστικών κινήσεων. Αυτές διακρίνονται και «διαπρέπουν» στην καλλιέργεια πλαστών και αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας. Αναφερόμαστε στις ηγετικές ομάδες της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Συνεργασίας (κ.κ. Τζούλης, Πλιάκος, Μαύρος κ.λπ.) καθώς και της «ΔΑΚΕ Συνταξιούχων ΕΤΕ» (κ. Ν. Πίσκοπος).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ριζικά διαφορετική προς αυτές τις αντιπαραθέσεις είναι η δράση των δυνάμεων της «Αλλέστα».

Επιδιώκουμε την κοινή δράση και στο όνομα αυτού του στόχου ασκούμε την αναγκαία, εποικοδομητική κριτική για πράξεις ή παραλείψεις. Χωρίς το «αλάθητο», χωρίς στοιχεία πρόκλησης σε μονομαχία, επιμένουμε στην κοινή δράση γύρω από κοινούς στόχους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΕΣΤΑ»

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: