Ανακοίνωση της Γραμματείας της Αλλέστα

Συνταξιούχοι και Εργαζόμενοι:

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

Αληθινός ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

Αυτή τη νεοφιλελεύθερη-δεξιά πολιτική ΔΕΝ την ψήφισαν οι Έλληνες.

Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ.

Εκλογές λοιπόν τώρα: να εκφράσουν τη θέλησή τους οι Έλληνες πολίτες.

 

 

Αθήνα, Οκτώβρης 2011

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε, όπως και το υπόλοιπο Συνδικαλιστικό Κίνημα, καθώς και ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, μπροστά σε ιστορική καμπή: όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει, δημιούργημα του Εργατικού Κινήματος, με αγώνες, ιδρώτα αλλά και αίμα, οδηγούνται σε κατεδάφιση από τη νεοφιλελεύθερη δεξιά λαίλαπα (Κυβέρνησης-τρόικας και των γνωστών «συνοδοιπόρων» τους).

Η ΥΓΕΙΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ κ.λπ. είναι στο κρεβάτι του Προκρούστη!

 

Πρώτο καθολικό καθήκον:

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ για μια άλλη, αναγκαία πορεία και του Συλλόγου μας:

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ:

Στο εσωτερικό μέτωπο: απαραίτητη είναι η συγκρότηση ενός ΑΛΛΟΥ, ενωτικού, αντιπροσωπευτικού Προεδρείου από όλες τις παρατάξεις, καθώς και η συμμετοχή των παρατάξεων, που δεν εξέλεξαν σύμβουλο, στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με δικαίωμα λόγου. Παρόμοια τακτική να εφαρμοστεί και στις επιτροπές του Συλλόγου.

Το νέο Προεδρείο πρέπει να υιοθετήσει ένα ελάχιστο πρόγραμμα θέσεων του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ για την υπεράσπιση των συντάξεών μας (κύριας και επικουρικής) καθώς και του ΤΥΠΕΤ.

Παράλληλα να συνοδευτεί αυτό το πρόγραμμα θέσεων μ’ ένα αντίστοιχο πρόγραμμα δράσης που θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις κ.λπ.

Εφόσον υιοθετηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα να επιδιώξουμε συναντήσεις με το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ και του ΤΥΠΕΤ, αφού προηγουμένως θα έχουμε αποστείλει σ’ αυτούς εγγράφως τις δικές μας θέσεις και προτάσεις. Στις συναντήσεις θα εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας και θα ζητήσουμε το συντονισμό δράσης όλων των συνταξιούχων και των εν ενεργεία στην Εθνική Τράπεζα.

Το ελάχιστο πρόγραμμα θέσεων και δράσης θα παρουσιαστεί από την κίνησή μας ως πρόταση, εφόσον καταρχάς γίνει δεκτή η πρόταση για νέο Προεδρείο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ:

Στο εξωτερικό μέτωπο: απαραίτητος είναι ο συντονισμός με όλους τους κλάδους των συνταξιούχων και εργαζομένων που πλήττονται από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, από τη φοροκαταιγίδα και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης (απολύσεις, παραβίαση του Συντάγματος της χώρας κ.ά.). Είμαστε αντίθετοι με τον κατακερματισμό των συνδικαλιστικών απεργιών και των χωριστών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Χρειάζεται συντονισμός και ταυτόχρονη ενιαία δράση για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ:

Στο πολιτικό μέτωπο: απαραίτητο είναι η σοβαρή πολιτική κρίση που ζούμε να αντιμετωπιστεί ΚΑΙ με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δυστυχώς όμως οι δημοκρατικοί θεσμοί παραβιάζονται ασύστολα. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου και οι 154 + 1 (Έλσα) βουλευτές που τη στηρίζουν δεν έχουν νομιμοποίηση να ζημιώνουν τον ελληνικό λαό που είτε τους ψήφισε είτε όχι. Το ίδιο δείχνουν και όλες οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι οι συνδικαλιστικοί μας στόχοι προϋποθέτουν και τον πολιτικό στόχο που αναφέρουμε.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕΖΕΣ!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΕΣΤΑ»

Υ.Γ.1: ΕΣΩΣΑΝ (κατεπειγόντως και αναδρομικώς) την Proton Bank, για να καλύψουν πόσες, ποιες και ποιων τις «πομπές»; Όπως κατέθεσε σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η κυβερνητική απόφαση για την εξυγίανση της τράπεζας θα κοστίσει στους φορολογούμενους 863 εκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο «δημοσιονομικού εκτροχιασμού και σκληρής μονόπλευρης λιτότητας».

Υ.Γ.2: Υπάρχει, αν έχετε ακούσει, και η ΟΣΤΟΕ. Πληρώνουμε γι’ αυτήν, από τις συνδρομές μας, 120.000 ευρώ κάθε χρόνο. Η Διοίκησή της οργάνωσε…, μόλις χθες 17.10.2011, σύσκεψη για «να σχεδιάσει τη δράση της»!!!

Υ.Γ.3: Η συγκέντρωσή μας στις 19.10.2011, με ευθύνη του «Προεδρείου εργασίας» έχει μία «αλλαγή»: Δεν πραγματοποιείται μπροστά στο Κεντρικό της Εθνικής Τράπεζας. Προφανώς για να μην «ενοχλήσουμε» τη… φιλεργατική Διοίκηση της Τράπεζας.

Υ.Γ.4: Έχουμε προσκαλέσει εκπροσώπους από το ΣΥΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ για να χαιρετίσουν τη συγκέντρωση του Συλλόγου μας έξω από το Κεντρικό κατάστημα της ΕΤΕ.

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: