Απεμπλοκή του Συλλόγου από την οικονομική διαχείριση των Εκδρομών

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

4 Απριλίου 2012

 

 

Με τη συγκρότηση της Επιτροπής Εκδρομών καταθέσαμε την πρόταση της «Αλλέστα» από 25.5.2011 για τον τρόπο που πρέπει να απεμπλακεί ο Σύλλογός μας από τη συνεργασία με το ίδιο πρακτορείο το οποίο είναι αποκλειστικός συνεργάτης μας την τελευταία 20ετία.

Η πρότασή μας:

(α) να κάνουμε, μια φορά το χρόνο, έρευνα αγοράς και να ζητάμε προσφορές από τα πρακτορεία για τους πιο δημοφιλείς και συχνούς προορισμούς εκδρομών με βάση το συνήθη αριθμό συμμετεχόντων συναδέλφων, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια να συγκρίνουμε τις προσφορές, τα αναλυτικά προγράμματα των εκδρομών και τους όρους πληρωμής με τα αντίστοιχα τιμολόγια και ρυθμίσεις που ορίζουν τα πρακτορεία για την υπόλοιπη πελατεία τους έτσι ώστε να διαπιστώνουμε αν πρόκειται πράγματι για συμφέρουσες εκδρομές που αξίζει να προτείνουμε στα μέλη μας.

(β) να κοινοποιούμε με ανακοίνωσή μας στους συναδέλφους όλες τις προσφορές από τα πρακτορεία που αξιολογήσαμε ως συμφέρουσες και να καλούμε τους συναδέλφους μας να φροντίζουν οι ίδιοι για τις δηλώσεις συμμετοχής τους στις εκδρομές και στα πρακτορεία της δικής τους προτίμησης και ταυτόχρονα να τακτοποιούν τις πληρωμές τους χωρίς καμία παραπέρα εμπλοκή του Συλλόγου μας στο οργανωτικό μέρος.

(γ) να ζητάμε αξιολογικό σημείωμα από τους συναδέλφους μετά την πραγματοποίηση των εκδρομών και σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα είτε με τα συμφωνημένα τιμολόγια ή με τις παρεχόμενες υπηρεσίες να αποκλείουμε στο μέλλον αυτά τα ταξιδιωτικά πρακτορεία από την επόμενη ετήσια συνεργασία μας.

Η δική μας πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. και αποφασίστηκε πάλι να δοθεί όλο το πακέτο (εκδρομές-κρατήσεις ξενοδοχείων-εκδηλώσεις) στο ίδιο πρακτορείο.

Η επιμονή συνεργασίας με το ίδιο πρακτορείο, είναι ένα συνεχές σκάνδαλο το οποίο καλύπτει πλήρως η συνεργασία των ψηφοδελτίων Τζούλη και Πίσκοπου.

 

Η «Αλλέστα» έκανε πρόταση και για τον τρόπο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Προτείναμε να σταλούν ο ισολογισμός και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. στα Νομαρχιακά Παραρτήματα λίγες μέρες πριν τη Γ. Σ. Να συνεδριάσουν, να γίνει συζήτηση και ο γραμματέας κάθε Παραρτήματος να παραβρεθεί στη Γ. Σ. με τις αποφάσεις του Παραρτήματος. Ήταν ευκαιρία τα περιφερειακά όργανα να δραστηριοποιηθούν προς μια διεκδικητική αγωνιστική κατεύθυνση.

Σημειώνουμε ότι το 2009 ο Σύλλογος είχε έξοδα Γενικής Συνέλευσης 227.635,69 Ευρώ, το 2010 206.995,46 Ευρώ, ενώ το 2011 – έτος εκλογών – είχε έξοδα Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών 372.661,60 Ευρώ.

Να καλύψει ο Σύλλογος τα έξοδα μόνο των Γραμματειών των Παραρτημάτων. Οι άλλοι συνάδελφοι που θα έρθουν στη Γ. Σ. ΝΑ ΜΗΝ αποζημιωθούν από το Σύλλογο. Μετά από τόσα πλήγματα που έχει δεχθεί ο κλάδος μας θεωρούμε ότι έπρεπε η συμμετοχή των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση να είναι δεδομένη και όχι να περιμένουν αποζημίωση για να παραβρεθούν σε αυτή.

 

 

Μίνα Θεοτοκάτου

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: