ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Τράπεζες και Κοινωνία»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ,

σας καλεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2012

και ώρα 16:30, στην αίθουσα της ΟΤΟΕ

(Σίνα & Βησσαρίωνος 9, στον 4ο όροφο)

σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Τράπεζες και Κοινωνία»

Ομιλητής : Γιάννης Δραγασάκης, πρώην βουλευτής.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα :

Οι τράπεζες πριν την κρίση: απολογισμός δράσης (Οι τράπεζες στην εξυπηρέτηση των μετόχων τους: οι πηγές κερδοφορίας των τραπεζών. Η εχθρική στάση των τραπεζών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ο ρόλος των τραπεζών αναφορικά με την εκδήλωση της κρίσης. Το τέλος ενός χρεωκοπημένου τραπεζικού μοντέλου).

Οι τράπεζες κατά την διάρκεια της κρίσης. (Απροθυμία στήριξης δανειοληπτών & οικονομίας. Η στήριξη από το κράτος – Οι διεκδικήσεις και τα επιχειρήματα των τραπεζών ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης. Το κόστος για την ελληνική κοινωνία από τις διεκδικήσεις του τραπεζικού κεφαλαίου).

Για ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο: Τράπεζες Δημοσίου Συμφέροντος. (Επιχειρήματα υπέρ του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος. Θεωρητικές προσεγγίσεις της σχέσης Τραπεζών και Κοινωνίας. Διαδικασίες μετάβασης από τις τράπεζες ιδιωτικού στις τράπεζες δημοσίου συμφέροντος. Οι άξονες της τραπεζικής δημοσίου συμφέροντος. Εργαλεία και μηχανισμοί ελέγχου, αξιολόγησης και διασφάλισης της κοινωνικής και οικονομικής αποτελεσματικότητας των τραπεζών: Συμβάσεις Απόδοσης. Ο αναβαθμισμένος ρόλος των εργαζομένων και των πολιτών στη διαχείριση των τραπεζών).

Μετά την κεντρική εισήγηση, θα ακολουθήσει συζήτηση με δυνατότητα ολιγόλεπτων παρεμβάσεων. Η εκδήλωση αποτελεί συμβολή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: