3 + 1 επιστροφές με… προνόμια!

Αντιγράφουμε από την «Κατάθεση» (τεύχος 91, Μάιος-Ιούνιος 2012) της ΔΑΣ των εν ενεργεία:

 

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Τρεις βουλευτές προερχόμενοι από την ΕΤΕ και ένας από την πρώην Στεγαστική (Πρωτόπαπας, Κουσελάς, Καρύδης, Νιώτης) απέτυχαν να επανεκλεγούν και επιστρέφουν στην Τράπεζα.

Το ότι και οι 4 προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ίσως είναι σύμπτωση. Το ότι και οι 4 υπερψήφισαν το Μνημόνιο είναι και αυτό σύμπτωση; Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μάλλον όχι. Οι συμπτώσεις, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Γιατί, προφανώς, επιστροφές τέτοιου βεληνεκούς δεν γίνονται χωρίς τα απαραίτητα… προνόμια. Και εξηγούμε:

— Στους 2 από τους 4, γίνεται απονομή ισοτιμίας κλιμακίου, ώστε να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις, παρακάμπτοντας τη μέχρι τώρα ιεραρχία και κόβοντας σε κάποιους συναδέλφους τη δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης. Στη μια περίπτωση, μάλιστα, αποδίδεται κλιμάκιο ευθύνης, το οποίο δεν προβλέπεται(!) για τη Διοίκηση, με προφανείς τους λόγους για τους οποίους έγινε κάτι τέτοιο.

— Στις 2 από τις 4 περιπτώσεις, η τοποθέτηση γίνεται σε θυγατρικές του Ομίλου (Πανγαία-Εκτενεπόλ) και όχι τον κύριο κορμό της Τράπεζας. Βέβαια, στις «παλιές καλές εποχές», κάποιοι τοποθετούνταν ως διευθύνοντες σύμβουλοι στις ίδιες εταιρείες που τώρα επανατοποθετούνται ως απλά στελέχη…

— Εντύπωση προκαλεί ότι η τοποθέτηση του ενός σε διεύθυνση της ΕΤΕ ήταν η τελευταία (ίσως) πράξη που υπέγραψε ο κ. Ταμβακάκης, λίγο πριν παραιτηθεί…

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: