Λόγω ερώτησης στη Βουλή «βρέθηκαν» 7,5 εκατ. ευρώ για το όζον!

«Η ΑΥΓΗ», ημερομηνία δημοσίευσης: 31/07/2012

Χαρά Καφαντάρη: Να ληφθούν άμεσα μακροπρόθεσμα μέτρα

Χρειάστηκε μια ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη στη Βουλή για να βρεθούν 7,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την αντιμετώπιση του φωτοχημικού νέφους! Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, λέγοντας, χθες, στη Βουλή ότι επί ένα χρόνο «λιμνάζουν» χρηματοδοτήσεις για την επέκταση του εθνικού δικτύου παρακολούθησης του όζοντος (5,5 εκατ.), για το σύστημα χαρτογράφησης (1,5 εκατ.) και για το Εργαστήριο Διαβαθμινόμησης του συστήματος (500.000 ευρώ).

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησε να ληφθούν άμεσα μακροπρόθεσμα μέτρα για τη μείωση του όζοντος (ενθάρρυνση χρήσης ΜΜΕ, ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνιών, βελτίωση και έλεγχος στην ποιότητα των καυσίμων, επαναφορά της απαγόρευσης στην πετρελαιοκίνηση, δημιουργία περιαστικού πράσινου κ.ά.). Επεσήμανε ακόμη ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί «σταδιακά καταργούνται» (π.χ. κατάργηση μικρού δακτυλίου, πετρελαιοκίνηση), ενώ οι προτάσεις μένουν στα συρτάρια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει όλες τις σχετικές πολιτικές της Ε.Ε., αλλά έδειξε εμμονή στη γραφειοκρατική αντίδραση, όπως είναι οι ανακοινώσεις ενημέρωσης των πολιτών.

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: