Το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ για ΑΤΕ και ΤΤ

   ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ                ΣΤΗΝ Ο.Τ.Ο.Ε.

  

 

ΑΘΗΝΑ 7/08/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

AMBERALERT

 

  • Επτά (7) συνελεύσεις των εργαζομένων της Αγροτικής.
  • Δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων στην ΑΤΕ, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
  • Τρεις (3) συνεχόμενες στάσεις εργασίας από τους εργαζόμενους στο Τ.Τ.
  • Μία (1) 24ωρη απεργία στο Τ.Τ.

Και ενώ οι συνάδελφοι σε ΑΤΕ και Τ.Τ. δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των παραγωγικών εργαλείων της χώρας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των χρεοκοπημένων τραπεζιτών, η ΟΤΟΕ λάμπει διά της εκκωφαντικής απουσίας της!

Είναι προφανές ότι το παράδειγμα της ΑΤΕ, όχι μόνο δεν ταρακούνησε τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, αλλά τις άφησε και παγερά αδιάφορες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Αυτόνομο Δίκτυο καταγγέλλει την εγκατάλειψη των διαχρονικών θέσεων της Ομοσπονδίας, περί Δημόσιου Πυλώνα τραπεζών, που έτσι κι αλλιώς μοιάζουν ξεπερασμένες έναντι της εθνικοποίησής τους. Με την τακτική που ακολουθούν οι ηγεσίες, μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία…

Οι υποτιθέμενες «κόκκινες γραμμές» του κλάδου υποχωρούν με μαθηματική ακρίβεια, ενώ ακόμη και το ψευδεπίγραφο αίτημα για «μάχη για τις προστασία των θέσεων εργασίας» της ΟΤΟΕ, χάνεται μπροστά στην αδυναμία της Ομοσπονδίας να απαντήσει με όρους αντεπίθεσης απέναντι στο ακόρεστο τραπεζικό κεφάλαιο.

Το σχέδιο της απέναντι πλευράς δεν είναι μόνο ορατό, αλλά και κοινή παραδοχή στους τραπεζικούς κύκλους. Στόχος τους είναι η δημιουργία 3,5 συνολικά τραπεζών στην Ελλάδα, κάτι που θα οδηγήσει σε κίνδυνο χιλιάδων απολύσεων στον κλάδο! Τότε τι ακριβώς θα έχει απομείνει στην ΟΤΟΕ για να διαπραγματεύεται; Τότε τι ακριβώς θα απαντήσει η ΟΤΟΕ στους συναδέλφους; Η θερινή ραστώνη δεν θα αποτελεί καμία δικαιολογία!

AMBERALERT λοιπόν. Αναζητείται μια ολόκληρη Ομοσπονδία!

Το Αυτόνομο Δίκτυο θα το επαναλάβει για μία ακόμη φορά. Οι εργαζόμενοι έχουν κουραστεί να μετρούν ήττες. Είναι απόλυτη η ανάγκη για ανοιχτή και ΞΕΚΑΘΑΡΗ αντίσταση στην εκδικητική (απέναντι στους εργαζόμενους) πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Αν η ΟΤΟΕ δεν αποφασίσει ΤΩΡΑ να ηγηθεί μιας τέτοιας αντίστασης, τότε αυτοί που την καθοδηγούν θα έχουν να υπερηφανεύονται ως η τελευταία διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΤ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ!

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: