Η Χαρά Καφαντάρη χαιρέτησε το 9ο Συνέδριο Γυναικών της ΟΤΟΕ.

Την Πέμπτη 22.11.12 η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη παραβρέθηκε και χαιρέτησε το 9ο Συνέδριο Γυναικών της ΟΤΟΕ.

Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

«Το Συνέδριο Γυναικών της ΟΤΟΕ γίνεται σε μια αρνητική συγκυρία για όλο το λαό, τους εργαζόμενους στις τράπεζες και ιδιαίτερα τις γυναίκες τραπεζοϋπαλλήλους. Αιτία, οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και των πρόσφατων μέτρων, που ψηφίστηκαν και που δίνουν ουσιαστικά ένα τελειωτικό χτύπημα για την κατεδάφιση στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μέσα στο κλίμα των συγχωνεύσεων και ανακατατάξεων στο τραπεζικό σύστημα, οι εργαζόμενες στις τράπεζες βρίσκονται πρώτες αντιμέτωπες με ριζική εκθεμελίωση δικαιωμάτων τους, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργαζόμενες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.

Οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, που συνοδεύουν τα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν, ανοίγουν την πόρτα για σύνταξη στα 67 και για τις γυναίκες τραπεζοϋπαλλήλους. Μια σειρά περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στις φοροαπαλλαγές και στις δημόσιες υποδομές στήριξης της οικογένειας (παιδικοί σταθμοί, φροντίδα ηλικιωμένων κ.λπ.), μαζί με την κατάργηση του κύριου αντικειμένου της ΕΓΣΣΕ, ουσιαστικά όλων των μισθολογικών θεμάτων της, αλλά και της καθολικότητας ισχύος της, συμπαρασύρει και τα ελάχιστα δικαιώματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τις γυναίκες, όπως οι άδειες τοκετού, οι γονικές άδειες, τα ειδικά ωράρια για μητέρες κ.λπ.

Μοναδική απάντηση στον εφιαλτικό εργασιακό και κοινωνικό τοπίο που δημιουργείται, είναι η μαζική και ενεργή συμμετοχή των γυναικών τραπεζοϋπαλλήλων στους αγώνες του κλάδου, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για δημιουργία κινήματος αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: