Εξελίξεις στα ζητήματα του ΤΥΠΕΤ

  1. 1.     Αδράνεια και στη φάση των εξελίξεων, που διαμόρφωσε η εργοδοσία με την απόφασή της για «εθελουσία συνταξιοδότηση» 2.000 συναδέλφων της ΕΤΕ.

Η προσπάθειά μας να «σπρώξουμε» την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ σε ανάπτυξη της αναγκαίας δραστηριότητας, π.χ. οργάνωση σύσκεψης όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων του χώρου της Εθνικής και διαμόρφωσης στόχων κοινής δράσης για τη βιώσιμη πορεία του ΤΥΠΕΤ, συναντά την πλήρη ΑΔΡΑΝΕΙΑ. Αδράνεια, ως ευθεία αντανάκλαση των θέσεων των ηγετικών ομάδων τόσο της ΔΥΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ στο ΣΥΕΤΕ, όσο και αυτής της ΔΑΚΕ/ΣΥΕΤΕ.

  1. 2.     Συνεχίζεται η ΕΜΠΛΟΚΗ και ως προς το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αίτημα για τροποποίηση του Καταστατικού του ΤΥΠΕΤ, με θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου και εκλογής των συνταξιούχων (ιδίω δικαίω) καθώς και επέκταση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ στην εκλογή των Συμβούλων και εκτός Αττικής.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΤΥΠΕΤ είχαμε μια επανάληψη του ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ καθώς οι εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου «Υγεία-Φροντίδα-Πρόνοια» (σ.σ. ΠΑΣΚΕ) όσο και της ΔΑΚΕ/ΤΥΠΕΤ είναι απόλυτα αρνητικές στο δημοκρατικό αυτό αίτημα. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των άλλων ψηφοδελτίων δηλαδή ΔΑΣ/ΤΥΠΕΤ, Ενιαία/ΤΥΠΕΤ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ/ΤΥΠΕΤ συμφωνούν στο πλαίσιο των προτάσεών μας.

  1. 3.     Ζητήματα ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ρητών διατάξεων του Καταστατικού ως προς τις εισφορές προς το ΤΥΠΕΤ των συνταξιούχων Μελών του.

Μετά τα 2 δημόσια υπομνήματά μας για το παραπάνω πρόβλημα και άλλων 2 συσκέψεων του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων με το Προεδρείο του ΤΥΠΕΤ, έχουμε την ακόλουθη εξέλιξη: Το Προεδρείο του ΤΥΠΕΤ, χωρίς καν απόφαση του Δ.Σ. του (που και αυτή – αν υπήρχε – θα ήταν αντικαταστατική) έχει ζητήσει με το έγγραφό του 9438/6.12.2011 (!!!) «την παρακράτηση εισφοράς υπέρ του ΤΥΠΕΤ και επί των ποσών των συντάξεων που έχουν περικοπεί με τους γνωστούς νόμους 2676/99, 2592/98, 3863/10, 3986/11, 4024/11 κ.λπ.».

Σημειώνουμε ότι:

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ επιβάρυνσης των συνταξιούχων. Για το έτος 2012 παρακρατήθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τους συνταξιούχους Ευρώ 776.000, ενώ για το 2013 – μετά και τις περικοπές του νόμου 4052/12 – η ΠΑΡΑΝΟΜΗ επιβάρυνση, σε ετήσια βάση, υπολογίζεται σε Ευρώ 1.250.000!

Η απαράδεκτη αυτή πρακτική της ηγετικής ομάδας του ΤΥΠΕΤ έχει και τα στοιχεία της πλήρους ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ καθώς ούτε γνωστοποιήθηκε (π.χ. από το έντυπο του ΤΥΠΕΤ) ούτε συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΕΤ ούτε έχει γνωστοποιηθεί στο Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων ή στον εκπρόσωπο του Δ.Σ. των Συνταξιούχων στο ΤΥΠΕΤ (τώρα ο συνάδ. Αλ. Τζούλης και πριν ο συνάδ. Αν. Πίσχινας)

Για τις παραπάνω εξελίξεις θα συζητήσουμε τόσο στη Γραμματεία, όσο και στη σύσκεψη της Κίνησής μας στο «Τιτάνια» την Τετάρτη 3/4/2013, στις 6 μ.μ. (δηλαδή παραμονή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου).

 

Αθήνα, 16.3.2013

Η Γραμματεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης «Αλλέστα»

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: