Πέρασε η τροπολογία για την ένταξη των συνταξιούχων του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ χωρίς αλλαγές

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στην ΑΤΕ

 

Πέρασε η τροπολογία για την ένταξη των συνταξιούχων του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ χωρίς αλλαγές

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

 

 

Δεν δέχθηκε τη συμπλήρωση της τροπολογίας που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης και η βουλή με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε την ένταξη των συνταξιούχων του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν παρών, επειδή το προσωπικό του ΤΥΠΑΤΕ απολύεται και μένουν ανασφάλιστοι εκατοντάδες μέλη του Ταμείου που δεν είναι συνταξιούχοι του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΕ, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία για τους ίδιους λόγους.

Με την τροπολογία αυτή, όπως έχουμε αναφέρει, το ΤΥΠΑΤΕ κλείνει, οι εργαζόμενοι πετιούνται στον καιάδα των ανέργων και μένουν ανασφάλιστα κάποιες εκατοντάδες εργαζομένων και συνταξιούχων της ΑΤΕ Leasing, του Ταμείου Υγείας, των φορέων προσωπικού της Αγροτικής, καθώς και των ευρισκόμενων σε αναστολή σύνταξης συνταξιούχων του άρθρου 127. Ακόμη δεν λαμβάνεται καμιά πρόνοια για τις οφειλές του Ταμείου προς τις κλινικές, τα νοσοκομεία και τους συνταξιούχους.

 

Τι προηγήθηκε

 

 

Από το Σάββατο το πρωί, που μαθεύτηκε η κατάθεση της τροπολογίας, το Ταμείο Υγείας επιδόθηκε σ’ έναν αγώνα δρόμου, επικοινωνίας και συνεννόησης με βουλευτές και με τα κόμματα της βουλής για την κατάθεση συμπλήρωσης της τροπολογίας (για να μη θιχτεί ο γίγαντας υπουργός Βρούτσης…). Πράγματι η συμπλήρωση κατατέθηκε, αλλά δεν έγινε δεκτή από τον… γίγαντα. Μετά την ψήφιση και απαντώντας σε διαμαρτυρίες των βουλευτών για το ότι μένουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, είπε ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί (το πώς ακριβώς δεν διευκρίνισε) με τις υπουργικές αποφάσεις.

Παρέμβαση όμως άσκησαν και οι Σύλλογοι των συνταξιούχων και είναι αξιοσημείωτη για το περιεχόμενο της. Αφού ευχαρίστησαν τον υπουργό για την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ ζήτησαν «να υπερψηφισθεί η προταθείσα υφ’ υμών τροπολογία, ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν οι σκληρά δοκιμαζόμενοι Συνταξιούχοι της πρώην ΑΤΕ και να σταθούν αρωγοί, μαζί με κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, για την από μακρού επιδιωκόμενη, από τους Συλλόγους μας, ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ένταξη του ΤΥΠΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ».

Καμιά τροποποίηση ή συμπλήρωση δεν ζήτησαν, κουβέντα δεν είπαν για τους εργαζόμενους του Ταμείου Υγείας και τους ανασφάλιστους. Όσο δε για τα αναφερόμενα για «ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ένταξη του ΤΥΠΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ» είναι λόγια του αέρα. Πουθενά στην τροπολογία του ο κ. Βρούτσης δεν κάνει λόγο για ΤΥΠΑΤΕ, λες και δεν υπάρχει!

 

Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στην ΑΤΕ είναι συνδικαλιστική παράταξη, που δρα στο χώρο της Αγροτικής Τράπεζας.

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: