400.000 ευρώ ζημιά στο Σύλλογο: Νέο έργο του προεδρείου

Η παραπάνω εξέλιξη είναι δείγμα της «υπευθυνότητας» των συναδέλφων του προεδρείου.

 

Τα γεγονότα:

 

Στις 16/5/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) τους όρους συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Ως γνωστόν, ο Σύλλογος κατείχε 800.000 μετοχές της ΕΤΕ και, καθώς δεν είχε διαθέσιμα, στην παραπάνω συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και εξουσιοδότησε το Προεδρείο «να πουλήσει, άμεσα, έναν αριθμό μετοχών (τις μισές), ώστε με το προϊόν αυτής της πώλησης να πάρει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ».

Σημειώνεται ότι τις μέρες εκείνες η τιμή της μετοχής κυμάνθηκε στα «υψηλά» πλαίσια (16/5/13 ευρώ 1,50, 17/5/13 ευρώ 1,79, 20/5/13 ευρώ 1,58) και με την έννοια αυτή ήταν ο κατάλληλος χρόνος για την πώληση των μετοχών.

Τι έπραξε το Προεδρείο σε υλοποίηση της απόφασης αυτής;

Έχοντας εσωτερικές έριδες (τη φύση των οποίων αγνοούμε και οι οποίες δεν μας ενδιαφέρουν), έμεινε σε αδράνεια!!! Ούτε έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ.

Φτάσαμε λοιπόν στη χθεσινή (4.6.2013) συνεδρίαση του Δ. Σ., για να μας ανακοινώσει το Προεδρείο ότι η απόφαση δεν υλοποιήθηκε και να μας θέσει το ερώτημα «τι προτείνετε;»!

Από τη μη υλοποίηση της απόφασης της 16/5/2013 ο Σύλλογος είχε ΖΗΜΙΑ πάνω από 400.000 ευρώ (εφόσον στις επόμενες ημέρες η μετοχή έφτασε στα 0,45 ευρώ). Η κατάσταση αυτή δεν διορθώνεται με τίποτα!!!

 

Τι να πούμε, συνάδελφοι, μπροστά σ’ αυτές τις πρωτοφανείς εξελίξεις;

Θεωρώντας ότι οφείλουμε να ζητήσουμε ευθύνες από το Προεδρείο και ότι δεν ισχύει το «ο γεγονε, γέγονε», η Κίνησή μας προχωρεί σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο.

Ο κύριος κριτής βέβαια είναι η συνείδηση των 12.000 μελών του Συλλόγου και σ’ αυτόν τον κριτή καλούνται να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι, καθώς η λογοδοσία αποτελεί βασική αρχή και της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

 

5/6/2013

 

Η Γραμματεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης «Αλλέστα»

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: