Μια πρόταση με επτά «σημεία» στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων της 24.12.2013, με επιδίωξη τη λήψη απόφασης με την κατά το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση

Αθήνα, 24.12.2013

1.Συνεδριάζει το Δ.Σ. – και σήμερα – γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και για όσες/όσους συναδέλφους έχουν συνταξιοδοτηθεί από 03.01.2012 μέχρι και 13.12.2013.

2.Αναγνωρίζουμε την ΑΔΙΚΙΑ που υφίστανται οι παραπάνω συνάδελφοι. Δεσμευόμαστε να πράξουμε ως Συνδικαλιστική Οργάνωση ότι και όσα είναι ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ για την άρση αυτής της ΑΔΙΚΙΑΣ.

3.Οι συνάδελφοι έχουν υποστεί ωμό εμπαιγμό, τόσο από τη Διοίκηση της ΕΤΕ, όσο και από το Δ.Σ. του Ταμείου Αυτασφάλειας.

4.Το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεί ένα μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη νέα εθελούσια, από τη Διοίκηση του κ. Τουρκολιά, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη.

5.Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος της νέας εθελούσιας συνταξιοδότησης πάνω από 2000 συναδέλφων, έχει πολύ σοβαρές ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ συνέπειες:

–        Στο Λογαριασμό Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΕΤΕ.

–        Στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΥΠΕΤ.

–        Στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ταμείου Αυτασφάλειας.

Επιπλέον, επιτρέπει να συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς των «Ενοικιαζόμενων Συναδέλφων» στην Εθνική Τράπεζα.

Τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα δεν συζητήθηκαν κατά το σχεδιασμό του προγράμματος της εθελούσιας συνταξιοδότησης.

6.   Επισημαίνουμε ότι η θέση μας δεν έχει το συνθηματολογικό χαρακτήρα του τύπου «όχι στην εθελουσία», αλλά τη σημασία ως προς την ανάγκη και δυνατότητα να διεκδικήσουμε από κοινού με τους εν ενεργεία συναδέλφους την ουσιαστική αντιμετώπιση των συνεπειών που δημιουργεί αυτή η εθελούσια.

7. Σημειώνουμε την ουσιαστική διαφωνία μας με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου Αυτασφαλείας (16/12/2013), τόσο ως προς τη διαδικασία και ως προς το ουσιαστικό περιεχόμενο της.

 

Πρόταση από το Σύμβουλο Μανόλη Μαυροφόρο

της Συνδικαλιστικής Κίνησης «Αλλέστα»

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

2 comments

 1. στη διάρκεια της συνεδρίασης η παραπάνω πρόταση, με βάση και όσα ειπώθηκαν, συμπληρώθηκε με τις ακόλουθες προσθήκες:
  α)-το Δ.Σ. αποφασίζει ενέργειες (πχ άμεσο υπόμνημα, διάβημα κ.α.) με τις οποίες θα βάζει τη Διοίκηση της ΕΤΕ και προσωπικά και τον ίδιο τον κ.Τουρκολιά, που ενώ έχουν τις κύριες ευθύνες, καταφέρνουν και μένουν στο
  β)-αποσαφηνίζεται ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει το Διοικ.Συμβούλιο και οι Νομικοί Σύμβουλοι παρέχουν τις επιστημονικές γνώσεις τους, στις κατευθύνσεις που χαράζονται από το Διοικ.Συμβούλιο. Δεν είμαστε δηλ.
  πλασιέ των Νομικών Γραφείων
  γ)-επιδιώκεται η επίλυση των προβλημάτων, κατά προτεραιότητα, εξωδικαστικά, χωρίς αυτή η επιλογή να αποκλείει κάθε νόμιμη δικαστική διεκδίκηση
  δ)-από πλευράς Διοικ.Συμβουλίου θα πράξουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να αποτρέψουμε ή το χειρότερο και καταστάσεις μεταξύ Συνταξιούχων και Εν Ενεργεία συναδέλφων της Εθνικής, καθώς από τέτοιες εξελίξεις μόνο η εργοδοσία θα βγαίνει κερδισμένη
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
  Η συνολική πρότασή μας λοιπόν ενιαιοποιήθηκε- με τα παραπάνω συν αυτές τις 4 προσθήκες- και τέθηκε σε ψηφοφορία. Οι 9 παρόντες Σύμβουλοι δεν την υιοθέτησαν και ψηφίστηκε από ένα (1)
  Σύμβουλο
  Ελπίζουμε στα επόμενα βήματα-καθώς τα προβλήματα μένουν ανοικτά- να φέρουμε πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

  Για τη διατύπωση και χειρισμό στη συνεδρίαση του Διοικ. Συμβουλίου
  Ο Σύμβουλος Μανόλης Μααυροφόρος

 2. συμπλήρωμα-διόρθωση καθώς όσες λέξεις ήταν εντός εισαγωγικών δεν αναγράφονται στην παραπάνω προσθήκη.
  ¨Εχουμε λοιπόν στην α προσθήκη» θα βάζει έμπρακτα τη Διοίκηση κλπ» και στο τέλος «καταφέρνουν να μένουν στο απυρόβλητο, κι αυτό μόνον τυχαίο δεν είναι
  Στη δ προσθήκη διαβάζεται ως εξής «θα πράξουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποτρέψουμε άγονες αντιπαραθέσεις ή ακόμη χειρότερο εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις κλπ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: