Η διοίκηση Τουρκολιά στην Εθνική, μένει στο… απυρόβλητο!! Τυχαίο;

Αθήνα, 31.12.2013

Όλα όσα έχουν διαδραματιστεί με επίκεντρο το «νέο πρόγραμμα εθελούσιας συνταξιοδότησης στην ΕΤΕ» έχουν και μια εντυπωσιακή πτυχή. Πρόκειται για το γεγονός ότι η Διοίκηση Τουρκολιά, δηλαδή ο δεύτερος υπαίτιος μετά την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, αντιμετωπίζεται με προκλητική ασυλία!

Και η πραγματικότητα αυτή σε ό,τι αφορά τους βαρόνους των ΜΜΕ είναι εξηγήσιμη, λόγω διαπλοκής, δανείων διαφημίσεων κ.λπ.

Το ερώτημα τίθεται και για ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Καλά δεν πάμε στις πλειοψηφίες π.χ. ΓΣΕΕ (Παναγόπουλοι) ούτε ΟΤΟΕ (Κούκος, Μυλωνόπουλος), αλλά μέσα στην Εθνική. Αναφερόμαστε στις γνωστές -λαλίστατες- πλειοψηφίες στα Δ.Σ. των ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ αλλά και του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Λέξη δεν έχουν βγάλει για τις ευθύνες της Διοίκησης Τουρκολιά!!!

Τυχαίο;

Τέτοια ένοχη σιγή όταν:

= οι όροι της «εθελουσίας» που επιβλήθηκαν με τις γνωστές πρακτικές της Διοίκησης Τουρκολιά επιφέρουν κι άλλο -βαρύ- πλήγμα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή το ΤΥΠΕΤ, το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ, καθώς και το Ταμείο Αυτασφάλειας.

= συνεχίζεται το καθεστώς γαλέρας για πάνω από 1.500 συναδέλφους, τους «Ενοικιαζόμενους», δηλαδή Εργαζόμενους με μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή:

Πρόκειται για το ρόλο και την ευθύνη των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Τώρα είναι οι κ.κ. Σ. Κούκος (ΠΑΣΚΕ) και Μ. Κατσίκας (ΔΑΚΕ) που έχουν και άλλους ρόλους στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Ενώ λοιπόν οι Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι στην Εθνική βρίσκονται σε κρίσιμες φάσεις, δεν έχουν την έμπρακτη στήριξη από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, αν μιλούσαμε για θεσμό Εργατικού Ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει καταρτίσει και υποβάλει στο Τ.Χ.Σ. συγκεκριμένο «πρόγραμμα ανάκαμψης της τράπεζας», με σαφή μέτρα, διδικασίες, στόχους κ.λπ. με το οποίο -σε μια 3ετία- επιδιώκει να ανακάμψει.

Αυτό το πρόγραμμα το ΑΓΝΟΟΥΝ τόσο οι Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι της ΕΤΕ, όσο και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις τους.

Έστω και τώρα, η ΑΞΙΩΣΗ έχει περιεχόμενο:

«να ενημερώσουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, τα Δ.Σ. των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της Εθνικής, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα», έτσι ώστε η στρατηγική, η τακτική, τα μέτρα κ.λπ. των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων να πατούν σε πραγματικά δεδομένα. Δεδομένα τα οποία τώρα -αδικαιολόγητα- ΑΓΝΟΟΥΝ!

Να ελπίσουμε πως «στον επόμενο τόνο» θα έχουμε διαπιστώσει ένα αυτονόητο θετικό βήμα;

 

Μανόλης Μαυροφόρος

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: