Προς (και για) τις/τους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν από 3/1/2012-13/12/2013

= Έχουν περάσει 26 μέρες από τις ανακοινώσεις Τουρκολιά για την εθελουσία συνταξιοδότηση 2.510 συναδέλφων καθώς κι από την «αντίστοιχη» απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αυτασφάλειας.

= Έγινε ένα βήμα με τη συγκέντρωση (9/1/2014) στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ, με πολύ καλή συμμετοχή. Βήμα που συμπληρώθηκε κι από την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση «Οργανωτικής Ομάδας» (για να μη φοβίζουμε και «ορισμένους») από άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους.

= Το βήμα αυτό θα μείνει μετέωρο αν δεν προχωρήσει η δραστηριότητα, με κύρια κατεύθυνση: THN ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

και με στόχο:

NA ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ -ΤΩΡΑ- ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ 561 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, δηλαδή να εξασφαλιστεί η καταβολή των ποσών που δικαιούνται από τα εφάπαξ.

= Οι συνταξιούχοι από τη Συνδικαλιστική Κίνηση «Αλλέστα», συμφωνώντας

τόσο με το στόχο όσο και το «δρόμο», επισημαίνουν τα εξής:

α) η δύναμη των άμεσα ενδιαφερομένων συναδέλφων είναι αναντικατάστατος παράγοντας για τη διεκδίκηση και διασφάλιση της ΔΙΚΑΙΗΣ ΛΥΣΗΣ. Η επισήμανση αυτή δεν έχει φιλολογικό νόημα. Είναι ανάγκη λοιπόν να την «κατανοήσουν» πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι 561 συνάδελφοι.

β) να προχωρήσει -τώρα- η δραστηριοποίηση της «Οργανωτικής Ομάδας» προς τον πρώτο και κύριο στόχο, δηλαδή ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ -ΤΩΡΑ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. Τουρκολιά ή άλλον παράγοντα, που όμως θα εκπροσωπεί (έμμεσα έστω) τον κ. Τουρκολιά. Στο ζήτημα αυτό να συνδράμει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ και αν γίνεται και το Δ. Σ. του ΣΥΕΤΕ. Η πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης έχει ουσιαστική σημασία και οι λόγοι είναι φανεροί.

γ) στη συνάντηση αυτή μαζί με την ολιγομελή αντιπρωσωπεία από το Δ. Σ. του (ή των) Συλλόγων, να συμμετέχει και μια αντίστοιχη ολιγομελής εκπροσώπηση από την «Οργανωτιή Ομάδα». Τη σύνθεση θα την ορίσουν φυσικά μόνοι τους.

δ) η εκπροσώπηση αυτή θα καταστήσει «πολύ καθαρά» στη Διοίκηση της ΕΤΕ την ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ, καθώς αυτή έχει διαμορφώσει τις εξελίξεις και η Εθνική Τράπεζα είναι ωφελημένη από από αυτό το πρόγραμμα της «εθελούσιας» συνταξιοδότησης.

Έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ λοιπόν να λύσει και το «παράπλευρο πρόβλημα» που έχει προκαλέσει, δηλαδή την ΩΜΗ ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος των 561 συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν από 3/1/2012 μέχρι 13/12/2013.

Η λύση αυτού του προβλήματος σημαίνει καταβολή 17,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό ασύγκριτα μικρό σε σχέση με όσα κέρδισε από την εθελούσια, αλλά ΑΔΙΚΟ και ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ για τις/τους 561 συναδέλφους.

Η Διοίκηση της Εθνικής κρίνεται κι από τα «μικρά» γι’ αυτήν ποσά!

ε) είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα συνεχές υπεύθυνο δίκτυο ενημέρωσης των άμεσα ενδιαφερομένων συναδέλφων. Ο ενημερωμένος Πολίτης, είναι και υπεύθυνος Πολίτης. Η συνεχής ενημέρωση των συναδέλφων θα επιτρέπει και την ευέλικτη δραστηριοποίησή τους όπου και όταν κρίνουν αναγκαίο.

στ) στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ, που ορίστηκε για τις 21/1/2014, εμείς της «Αλλέστα» θα υποστηρίξουμε τα παραπάνω και όσα άλλα μας προτείνει (και) η «Οργανωτική Ομάδα».

ζ) Η «Αλλέστα» θα συνδράμει στις παραπάνω κατευθύνσεις, χωρίς «υποκαταστάσεις», «ιδιοτέλειες», ή «καπελώματα», καθώς η ανάπτυξη πρωτόβουλης δραστηριότητας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους είναι συστατικό στοιχείο των αντιλήψεών μας και αντιστρατεύεται τη λογική της «ανάθεσης».

Οι συνάδελφοι «μαθαίνουν» πολύ καλύτερα από την ίδια την πείρα τους, παρά από όσα τους λέει το οποιοδήποτε μέλος ενός Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Αθήνα, 14.1.2014

Πρόταση από το Σύμβουλο Μανόλη Μαυροφόρο

της Συνδικαλιστικής Κίνησης «Αλλέστα»

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: