Πρότασή μας στο Δ. Σ. της 21.1.2014

Ένα ουσιαστικό δείγμα στη καθοριστική ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ και εργοδοτικού συνδικαλισμού: όσα διαδραματίζονται γύρω από το πρόβλημα των 560 συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν 2012-2013

 

1. Όσα συνδέονται και με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Αυτασφάλειας στις 17.1.2014 επιβεβαιώνουν το κρίσιμο ΔΙΛΗΜΜΑ:

α) επιδιώκουμε να διεκδικήσουμε τη ΛΥΣΗ του προβλήματος των 560 συναδέλφων (και όχι μόνο) με τη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου δραστηριότητας των Συλλόγων ΣΥΕΤΕ, Συλλόγου Συνταξιούχων, ΣΥΤΑΤΕ

ή

 

β) αδιαφορούμε στην ουσία για το πρόβλημα και επιλέγουμε να αφήσουμε στο «περιθώριο» τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο τη Διοίκηση Τουρκολιά η οποία προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά μπορεί και πρέπει να δώσει ΛΥΣΗ και «σκιαμαχούμε» με προσχεδιασμένες αντιπαραθέσεις όπως αυτή της χθεσινής «παράστασης», οι οποίες μόνο την εργοδοσία εξυπηρετούν;

 

2) Τι είχαμε προτείνει για τη χθεσινή «φάση»

α) επιδίωξη έκτακτης σύσκεψης στα Γραφεία του ΣΥΕΤΕ, από αντιπροσωπείες των 3 Διοικητικών Συμβουλίων, για να συνδιαμορφώσουμε ενιαίο πλαίσιο θέσεων από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Θέσεις, τις οποίες θα υποστήριζαν αμέσως μετά οι 5 Σύμβουλοι, στη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Ταμείου Αυτασφάλειας.

β) στις διαδοχικές συζητήσεις του γράφοντος (Μαυροφόρου) με τους συναδέλφους Ευάγγ. Μαύρο και Βασίλη Κωνσταντέλλο, οι οποίες έγιναν την προηγούμενη μέρα, έμεινα με την απόλυτη βεβαιότητα ότι – επιτέλους – συμφωνούμε.

 

3. Τι έγινε τελικά;

α) «ξέχασαν» – για άγνωστο λόγο – όσα είχαμε προφορικά συμφωνήσει,

β) σήκωσαν τα «λάβαρα» της αντιπαράθεσης, για την αντιπαράθεση,

γ) έσπρωξαν την κατάσταση σε ακραία φραστική αντιπαράθεση (το λέμε πολύ κομψά) με το συνάδελφο Πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ, την ώρα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αυτασφάλειας.

 

=ποιο είναι το αποτέλεσμα;

 

=η ουσία του προβλήματος, δηλαδή η αναζήτηση ΛΥΣΗΣ στο πρόβλημα που μας απασχολεί «πήγε στο ράφι»! Γιατί ο (προαποφασισμένος;) καυγάς, δεν είχε προφανώς στόχο να ΛΥΣΕΙ το πρόβλημα, αλλά να το συνεχίσει, να το περιπλέξει και να το οξύνει. Αυτός άλλωστε είναι – επιστημονικά – ο ρόλος του «καυγά».

‘Ενα χαραχτηριστικό δήγμα (ναι με ήτα, πάλι) είναι και το σχετικό αχαραχτήριστο υπόμνημα του προεδρείου, που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, με ημερομηνία 17/1/2014. Αναζητήστε το!

 

4. Πού βρίσκεται τώρα το πρόβλημα και τι προτείνουμε;

α) να κατεβάσουν τα «τόμαχοκ του πολέμου» αυτοί που τα σήκωσαν!

β) επιτέλους να γίνει κατανοητό – από όλους – ότι: χωρίς την αναγκαία ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ με τη Διοίκηση της Εθνικής, ΛΥΣΗ δεν μπορεί να βρεθεί.

γ) 32 μέρες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ.του Ταμείου Αυτασφάλειας – με την οποία επαναλαμβάνουμε ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ως «Αλλέστα» – και 18 μέρες μετά τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας για την «εθελουσία, βρισκόμαστε ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, δηλαδή

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις – όπως ο ιστορικός ΣΥΕΤΕ – αλλά και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΤΕ, καθώς και ο ΣΥΤΑΤΕ, έχουν ΠΑΡΟΠΛΙΣΤΕΙ!!!

Έχει αναχθεί σε ιδιότυπο «υπερόργανο» το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αυτασφάλειας, δηλαδή ένα διαχειριστικό Όργανο! Αυτός ο παραλογισμός επιβάλλεται να κλείσει και να μπουν τα πράγματα στη θέση της λογικής, δηλαδή να πάρουν το πρόβλημα τα Διοικητικά Συμβούλια των ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, αξίωση δηλαδή κοινής ΛΟΓΙΚΗΣ!!

 

5. Οι προτάσεις μας μπροστά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου (21/1/14):

α) θα προτείνουμε και θα ψηφίσουμε την παραπάνω ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ, δηλαδή να πάρουν την ευθύνη και να δραστηριοποιηθούν – από κοινού – οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Να σταματήσει – αμέσως – η σκιαμαχία!

β) να επιδιώξουμε – με κάθε πρόσφορο μέσο – τη συντονισμένη δράση για άσκηση πίεσης στη Διοίκηση της Εθνικής, η οποία ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ, δηλαδή καταβάλλοντας τα αναγκαία ποσά.

Στην κατεύθυνση αυτή να αξιοποιηθεί η συνεισφορά της «Οργανωτικής Ομάδας» (δεν τη λέμε «επιτροπή αγώνα», γιατί «ορισμένοι» βγάζουν φλύκταινες και με τη λέξη αγώνα), από άμεσα ενδιαφερόμενες/νους συναδέλφους,

γ) να εντείνουμε τις προσπάθειες μας επιδιώκοντας ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, με την αποκατάσταση της ΑΔΙΚΙΑΣ, πριν το πρόβλημα οδηγηθεί στα πλαίσια των δικαστηρίων,

δ) Κατακτώντας ΛΥΣΗ στο πρόβλημα αυτό, να προετοιμαζόμαστε από τώρα ΟΛΟΙ – εν ενεργεία και συνταξιούχοι – και για την «επόμενη φάση», καθώς η εργοδοτική επίθεση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί:

 

Nα οικοδομήσουμε ένα σταθερό μέτωπο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ της Εθνικής Τράπεζας, με τους ακόλουθους κοινούς στόχους:

= υπεράσπιση του ΤΥΠΕΤ,

= απόκρουση των σχεδίων για ΔΙΑΛΥΣΗ του Επικουρικού,

= διασφάλιση της βιώσιμης πορείας του Ταμείου Αυτασφάλειας, χωρίς λογικές «πλιάτσικου» και με σεβασμό στην αλληλεγγύη των γενεών,

= διεκδίκηση για ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ (μετά κι από τις αποχωρήσεις 2.510 συναδέλφων) και του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που συνιστά το «στίγμα» των ενοικιαζόμενων συναδέλφων μας στην Εθνική του 2014.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Στις παραπάνω κατευθύνσεις και τους αντίστοιχους στόχους, οι δυνάμεις της Συνδικαλιστικής Κίνησης «Αλλέστα», καθώς και οι «συνοδοιπόροι» μας, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας!

Τώρα κρινόμαστε ΟΛΟΙ, φυσικά κι εμείς, στη συνείδηση των «παιδιών» και των «εγγονών» μας. Να πορευθούμε λοιπόν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

 

Αθήνα, 18.1.2014

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ

 

Μανόλης Μαυροφόρος

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: