ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔ 2012-2013

1. Έχουν περάσει 44 μέρες από την ανακοίνωση της διοίκησης Τουρκολιά (μέσω της γνωστής απόφασης του Δ.Σ.του Ταμείου Αυτασφάλειας) και επικρατεί…ανησυχητική «ηρεμία». Γιατί άραγε??

2. Έγινε το θετικό βήμα με τη συγκέντρωση των άμεσα ενδιαφερομένων συναδ, στα Γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ (9/1/2014).
Θετικό επίσης ήταν το βήμα της «αυτοοργάνωσης» (αλλά όχι ..ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ)
με τη συγκρότηση της γνωστής «οργανωτικής Επιτροπής» την οποία έχει δυσκολέψει η πλειοψηφία του Δ.Σ.του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ.
‘Εχει δυσκολέψει, αλλά όχι ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ, ούτε ΑΚΥΡΩΣΕΙ, καθώς δεν είναι στην «αρμοδιότητά» του

3. Επιμένουμε «δογματικά»! αν πάρουν στα χέρια τους- οι 560 άμεσα ενδιαφερόμενοι συναδ-τη διεκδίκηση της λύσης του προβλήματος, με την αποκατάσταση της ΑΔΙΚΙΑΣ, τότε
=και τα Διοικ Συμβούλια των Συλλόγων θα φύγουν από τη νιρβάνα τους
=αλλά και το κυριότερο η Διοίκηση της ΕΤΕ θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να πάρει σαφή θέση, ως προς το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει.

4. Δεν φαίνεται να έχουμε πείσει, ούτε τους συναδ της Θεσσαλονίκης (55 τον αριθμό), ούτε και τους συναδ της Αττικής. Πέραν της πειθούς, δεν έχουμε -και απορρίπτουμε-άλλο τρόπο συνεργασίας.
Αναζητούμε μορφές δημιουργικού και αποτελεσματικού διαλόγου και θα..επανέλθουμε σύντομα. Βλέπετε, ούτε στις «πίτες» τρέχουμε, ούτε έχουμε υποταχθεί στο κυνήγι για »…ψηφαλάκια»!

5. Έχει κατατεθεί προσφυγή -με την επιλογή της πλειοψηφίας του Διοικ Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ- στο Συμβούλιο Επικρατείας για «ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που επικυρώνει τη-γνωστή-τροποποίηση του Καταστατικού του Ταμείου Αυτασφάλειας»
Ο συναδ Μαύρος-στη χθεσινή επικοινωνία μας- επιμένει ότι «δεν πρόκειται για μέτρο που έχει στόχο τη συνολική ακύρωση της -γνωστής-απόφασης του ΔΣ του Ταμείου Αυτασφάλειας»
Να δεχθώ ως σωτή την ενημέρωση του.
=Δεν θα τό «παίξω και ειδικός στα Νομικά»!!
Δυο σχόλια μόνο:
*το ένα, αφορά αν οδηγούμαστε σε «εγκλωβισμό» αποκλειστικά και μόνο στη δικαστική διεκδίκηση
*το άλλο είναι , αν η διοίκηση Τουρκολιά επιλέξει την «οδό της ιδιότυπης δικαστικής βεντέτας»
Δεν έχω απαντήσεις, καθώς είπα πως δεν είμαι-ούτε παριστάνω το Νομικό και ως προς τις επιλογές της Διοίκησης Τουρκολια..δεν την εκπροσωπώ!
=Σύμφωνα με τους Νομικούς που χειρίζονται αυτήν την προσφυγή, «προσδοκούν» να συζητηθεί το Μάρτιο του 2013. Δεν ξέρουμε αν ακολουθήσει δικαστικός.. μαραθώνιος.

6. Ας πούμε εμείς ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
-με δεδομένο το «βήμα της δικαστικής προσφυγής» θα είναι ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΈΝΑ ΧΕΡΙΑ, περιμένοντας τις δικαστικές αποφάσεις.
-να προχωρήσουμε λοιπόν στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.
=’Ισως να ξαναπείτε «πάλι τα ίδια μαυροφόρε»
Ναι, στον ίδιο δρόμο, γιατί δεν ξέρω να υπάρχει «‘άλλος»

Να «θεωρήσουμε» λοιπόν την ασκηθείσα προσφυγή ως «νομική πίεση» και να πάμε -επιτέλους στη Διοίκηση της Εθνικής. Είναι, αυτή που δημιιούργησε τό πρόβλημα, έχει την ΕΥΘΥΝΗ της αποκατάστασης, στη βάση της αρχής «ο τρώσας και ιάσεται»
(‘αντε μαυροφόρε, βγάζεις λίγα απωθημένα από το γεγονός πως έμεινες «επι πτυχίω» στη Νομική, επιλέγοντας τον «επαναστατικό δρόμο» με το τότε ΚΚΕ)
Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ουσιαστική δραστηριοποίηση των άμεσα ενδιαφερομένων συναδ.
Η άτυπη «Οργανωτική Επιτροπή» να δραστηριοποιηθεί, με τις αναγκαίες αναπληρώσεις όσων ..κουράστηκαν νωρίς. Υπάρχουν προφανώς αρκετοί συναδ, που έχουν διάθεση για προσφορά. Να αξιοποιηθούν δημιουργικά.
Μια «λεπτομέρεια» όμως: όχι «επιλογές» η «αποκλεισμοί» με βάση τα όποια κομματικά ή παραταξιακά κριτήρια. Χρειάζεται να ανοίξουμε και τα μυαλά μας και την καρδιά μας.
Καλό αγώνα συναδ στο δρόμο σας, είμαστε σταθερά στο πλευρό σας, γιατί αο αγώνας σας-πυ είναι και δικός μας- είναι ΔΙΚΑΙΟΣ
(ευθύνη για το κείμενο: μανόλης μαυροφόρος)

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: