Συνδικαλιστική Οργάνωση θεσμοθετεί «χορηγό» και λειτουργεί ως «πλασιέ» καρτών υγείας;

Στη σημερινή (Τρίτη 4.2.2014) Συνεδρίαση της Διοίκησης της ΑΓΣΣΕ τέθηκαν τα θέματα θεσμοθέτησης «χορηγού» και έκδοσης καρτών υγείας, όπως αναφέρονται στην παρακάτω επιστολή του συναδέλφου Μανόλη Μαυροφόρου, και συζητήθηκαν σ’ ένα 7λεπτο.

Με ψήφους 23 προς 2 αποφάσισαν ότι «όσα έχει πράξει η πλειοψηφία είναι σωστά».

Ψηφίστε, ψεκάστε, τελειώσατε!

 

 

Προς τη Διοίκηση της

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.)

Βούλγαρη 1

Αθήνα

 

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2014

Ζητήματα α ρ χ ώ ν του Συνδικαλιστικού Κινήματος:

θεσμοθέτηση «χορηγού» και ρόλος «πλασιέ» καρτών υγείας,

στη Συνδικαλιστική Οργάνωση;

 

Συνάδελφοι,

Από τις 28/11/2013 δυο Μέλη, από την 31μελή Διοίκηση της Οργάνωσης (Μαυροφόρος και Μουσαβερές) έχουμε ζητήσει εγγράφως και δημοσίως να συζητηθούν 3 σοβαρά προβλήματα:

– Το ένα είναι η «θεσμοθέτηση χορηγού» σ’ αυτή τη Συνδικαλιστική Οργάνωση.

– Το δεύτερο είναι «η ανάληψη του ρόλου πλασιέ της α ή β ή γ κάρτας υγείας» από τη Συνδικαλιστική Οργάνωση.

– Το τρίτο είναι οι όροι έκδοσης της εφημερίδας της οργάνωσης.

Έχουμε εισπράξει ως απάντηση στην εύλογη αξίωσή μας τον… ήχο της σιωπής!

2. Γιατί σας απασχολώ πάλι;

Σήμερα, Τρίτη 4/2/2014, συνεδριάζει πάλι η ολομέλεια της Οργάνωσης και τα ζητήματα που έχουμε θέσει «απουσιάζουν» από την ημερήσια διάταξη. Τυχαίο; Αντίθετα, περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων: «τηλεοπτική εκπομπή», «newsletter» κ.ά. ως ενημέρωση βέβαια.

3. Το ζήτημα της θεσμοθέτησης «χορηγού» σε Συνδικαλιστική Οργάνωση, (κατά τη γνώμη των 2 παραπάνω Συμβούλων) παραβιάζει τις α ρ χ έ ς του Εργατικού Κινήματος. Με την έννοια αυτή επιβάλλεται να συζητηθεί και όχι να περάσει «έτσι, χωρίς πρόγραμμα»!

4. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, με καταψήφιση των 2 Συμβούλων, αποφασίστηκε «η ανάθεση σε μια 5μελή ομάδα Συμβούλων» να φέρει εισήγηση «ως προς τους όρους κ.λπ. «συνεργασίας» της ΑΓΣΣΕ και διακίνησης μεταξύ των Συνταξιούχων, τη α ή β ή γ ή δ «κάρτας υγείας»», δηλαδή η Συνδικαλιστική Οργάνωση κατρακυλά στο ρόλο του πλασιέ ενός προϊόντος (που βέβαια κυκλοφορεί νόμιμα).

5. Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας (με 13.000 Μέλη), στη συνεδρίασή του της 17/12/2013, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι: «για λόγους αρχών είναι αντίθετο προς αυτές τις δραστηριότητες, δεν θα διακινήσει αυτά ή άλλα προϊόντα και την απόφασή του αυτή να την κοινοποιήσει στην ΟΣΤΟΕ» (Ομοσπονδία με 34.000 μέλη, δηλαδή τους συνταξιούχους των τραπεζών).

6. Να έχουμε πάντα υπόψη ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΣΣΕ συμμετέχουν ως Σύμβουλοι – και ήταν παρόντες στην παραπάνω συνεδρίαση του Νοεμβρίου – οι συνάδελφοι Αλ. Τζούλης (ο οποίος ψήφισε την παραπάνω ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση στο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΤΕ, αλλά ψήφισε και την αντίθετη στη συνεδρίαση της ΑΓΣΣΕ), καθώς και Ιγνάτιος Πλιάκος ο οποίος έχει ψηφίσει την απόφαση της ΑΓΣΣΕ και καλείται βεβαίως, όταν συνεδριάσει η Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ, να πάρει σαφή θέση με την ψήφο του. Συμμετείχε κι άλλος ένας Σύμβουλος από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΤΕ, αλλά γι΄ αυτόν αργότερα και πιο αναλυτικά.

7. Είναι βέβαια, όλη αυτή η διαδικασία «μάχη οπισθοφυλακών».

Καθώς, ενώ αντιμετωπίζουμε την ολομέτωπη επίθεση της δεξιάς-νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που ισοπεδώνει κατακτήσεις αγώνων – με ιδρώτα και αίμα – των προηγούμενων γενεών, η πλειοψηφία της λεγόμενης ΑΓΣΣΕ… ξεπερνά σε αδράνεια και αποπροσανατολισμό την πλειοψηφία κι άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Έτσι μπαίνουμε στο φαύλο κύκλο της παραπέρα απαξίωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, δηλαδή ό,τι θέλει η εργοδοσία και αυτή η μνημονιακή Κυβέρνηση.

8. Χωρίς να αναλαμβάνω το ρόλο του «τιμητή», ούτε βέβαια αυτού που έχει «έτοιμες λύσεις», καλώ τους συναδέλφους τόσο στη Διοίκηση της ΑΓΣΣΕ, αλλά κυρίως και όλους τους συνταξιούχους, να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των Συνταξιούχων, στη βάση των αρχών του Εργατικού Κινήματος: της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας.

 

Θα πει καθένας πως είναι δύσκολος δρόμος. Όμως, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Το μέλος της Διοίκησης της ΑΓΣΣΕ

από το ψηφοδέλτιο «Αλλέστα»

 

Μανόλης Μαυροφόρος

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: