Σάββατο 10/5/14 η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εθνικής: ένας ακόμη κρίκος στη γνωστή αλυσίδα της επανακεφαλαιοποίησης (και) της Εθνικής

 

Αν κάνετε τον κόπο να αναζητήσετε στο μπλογκ της «Αλλέστα» τα δημοσιεύματα «Για τη σωτηρία της Εθνικής… ρε γαμώτο» και «Νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών», που βέβαια έχουν διαφορετική βαρύτητα (για να μην τα ισοπεδώνουμε), τότε θα έχετε τα ΕΠΙΔΙΚΑ που κρίνονται στην προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (Σάββατο 10/5/2014).

 

Να προσθέσουμε ορισμένες «πινελιές», ως πρόκληση ενδιαφέροντος;

 

α) — οι πρωτοπόροι στην «εθνική πανστρατιά, για τη σωτηρία της Εθνικής», μεταξύ των οποίων διακρίθηκε η γνωστή πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ, δεν μπορούν να τηρούν την «ένοχη σιγή» τους! Το ίδιο βέβαια ισχύει και με τις άλλες πλειοψηφίες δηλαδή των Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, του ΣΥΤΑΤΕ, του ΣΕΠΕΤΕ, καθώς και ΟΤΟΕ, ΟΣΤΟΕ και ΓΣΕΕ.

 

Θα θυμάστε, όλο αυτόν το θίασο – σε ανοικτή συμμαχία με τη Διοίκηση Τουρκολιά – στην… εθνική πανστρατιά τους.

 

β) — τώρα, είναι ανάγκη της κοινωνικής ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ! Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε τα επιχειρήματά τους, για ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ! Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η «ένοχη σιωπή», καθώς τώρα δεν είναι «χρυσός».

 

γ) –τι έχει μεσολαβήσει;

Στα πλαίσια της Εθνικής έχουμε:

Ι. Τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα της επανακεφαλαιοποίησης (και) της Εθνικής, με το γνωστό πρόγραμμα της «εθελούσιας συνταξιοδότησης 2.510» συναδέλφων. «Εθελούσια του… φόβου» έχει χαραχτηριστεί – σωστά – από τους συναδέλφους μας, είτε συμμετείχαν, είτε όχι σ’ αυτή την «εθελούσια».

Κρίσιμη πτυχή συνιστά και η γνωστή – απαράδεκτη – απόφαση του Δ.Σ.του Ταμείου Αυτασφάλειας, με όσα έχουμε δημόσια διατυπώσει, από τις 17/12/2013 και – κύρια – θύματα τις/τους 560 συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί το 2012 και 2013. Πρόκειται για ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ, η οποία – για τις δυνάμεις της «Αλλέστα» – συνιστά πράξη ΧΡΕΟΥΣ ως προς τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των 560 συναδέλφων μας.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, κατά την άποψή μας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί (και από αυτό) το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ. Να τεθεί – επιτέλους – η Διοίκηση Τουρκολιά μπροστά στις ευθύνες της. Να αξιωθεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, με την αποκάσταση των 560 συναδέλφων μας.

 

ΙΙ. Η δεύτερη πτυχή αφορά τους όρους επανακεφαλαιοποίησης (και) της Εθνικής Τράπεζας.

Στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων (Ιούνιος 2013) «σώθηκε» και η Εθνική, με κεφάλαια τα οποία θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός. Όμως, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ δεν έχει όρια!

Τον Ιούνιο 2013 η επανακεφαλαιοποίηση έγινε με τιμή της μετοχής 4,29 ευρώ, τώρα – ανατρέποντας και τους ίδιους τους σχεδιασμούς τους – Κυβέρνηση και Διοίκηση Τουρκολιά επισπεύδουν (γιατί άραγε;;;) τις ρυθμίσεις, αλλά και με τιμή της μετοχής… 2,30-2,50 ευρώ!!!!

 

Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ αυτό δεν μπορεί, ούτε πρέπει να συγκαλυφθεί!!!

 

Ανοικτό παραμένει και το πρόβλημα με τη «συμμετοχή» και «αποχώρηση» του Ομίλου Λάτση, μέσα από διαδικασίες, που δεν έχουν χαραχτηρισμό!

 

ΙΙΙ. Έχουμε, βέβαια, και τη γνωστή «ρύθμιση»-ΣΚΑΝΔΑΛΟ για την Eurobank. Αυτήν η κυβέρνηση την «εσωσε» με τιμή μετοχής 1,54 ευρώ, την προίκισε και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και πριν λίγες μέρες την… ξεπούλησαν, με τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΙV. Οι δυο άλλοι «παίκτες», δηλαδή ο «όμιλος Κωστόπουλου» και ο «όμιλος Σάλλα», αφού ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς με τη μνημονιακή πολιτική, έχουν σπεύσει να… προλάβουν τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Φρόντισαν, να καλύψουν «νομότυπα» τα «κεκτημένα» τους.

 

Όμως, οι λογαριασμοί δεν έκλεισαν!

Η γενική απαίτηση για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ-ΓΙΑ ΟΛΑ τίθεται και στις πολιτικές εξελίξεις. Η ψήφος του Ελληνικού Λαού στις επικείμενες εκλογές θα έχει ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

 

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ – ΓΙΑ ΟΛΑ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 

 

Μανόλης Μαυροφόρος

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

One comment

  1. Hey, that’s poulefwr. Thanks for the news.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: