ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.

Οι θέσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Αλλέστα» συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο δημοκρατική λειτουργία, ενότητα, αγωνιστικότητα.

Άμεσα μέτρα που προτείνονται στην κατεύθυνση των τριών παραπάνω αξόνων στα οποία μπορεί και πρέπει να προχωρήσει η Ομοσπονδία είναι τα παρακάτω:

  • Aνασύνθεση της συγκρότησης του Δ.Σ. σε αντιπροσωπευτική-αναλογική βάση, χωρίς αποκλεισμούς, με επιδίωξη (στους ζοφερούς καιρούς που περνάει η εργατική τάξη) ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας.
  • Η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. να αποτελεί σταθερό κρίκο σύνδεσης με όλες τις οργανώσεις των συνταξιούχων αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων.
  • Δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης προς στους συναδέλφους μας που πλήττονται από την κρίση.
  • Ανάπτυξη δράσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τόσο των συναδέλφων του κλάδου μας όσο και της κοινωνίας γενικότερα, δράση που θα μας καταξιώσει στην κοινωνία ως Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.
  • Υπεράσπιση του ρόλου και των θεσμών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας.
  • Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των συντάξεων.
  • Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Απόκρουση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥ Θεσσαλονίκης κ.λπ.
  • Για την υλοποίηση των παραπάνω αναγκαία είναι η αγωνιστική κινητοποίηση και δράση σε συνεννόηση και συντονισμό με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας.

Να συμβάλουμε δηλαδή στη διαμόρφωση γενικότερου κινήματος με στόχο και την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αδιέξοδης, μνημονιακής πολιτικής. Να βάζουμε τα θεμέλια μιας δίκαιης και αναπτυξιακής πολιτικής, από τη σκοπιά των αναγκών της κοινωνίας, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Αθήνα, 2/6/2014

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: