ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Δ.Α.Σ.)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Ανακοίνωση Νο. 5/14

Αθήνα, 14/7/2014

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

 

ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Στα σχέδια της κυβέρνησης για εκχώρηση της διοίκησης της ΕΤΕ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα (Λάτσης και άλλα funds), εντάσσεται και το όργιο τοποθετήσεων υψηλόβαθμων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης της Τράπεζας, όπως και οι δεκάδες τελευταίες προσλήψεις. Στόχος είναι και η ολοκληρωτική άλωση θεσμών και διαδικασιών, που ρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις. Γνωρίζουμε, ότι στο στόχαστρο βρίσκεται ο Κανονισμός Εργασίας, και ειδικότερα το άρθρο 3 που ρυθμίζει τον τρόπο πρόσληψης στην ΕΤΕ.

Εδώ και χρόνια, η ΔΑΣ καταγγέλλει με συνέπεια, ότι οι διαδικασίες πρόσληψης στην ΕΤΕ έχουν γίνει λάστιχο, με αποτέλεσμα σήμερα να αριθμούνται σε εκατοντάδες οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, ενώ πάνω από 10% του προσωπικού της τράπεζας εργάζεται με ελαστική απασχόληση, ως ενοικιασμένο προσωπικό.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, γίναμε μάρτυρες ενός μπαράζ δεκάδων προσλήψεων στην ΕΤΕ, κατά παράβαση του άρθρου 3 του Κανονισμού και παρότι έχει ήδη εξαγγελθεί δημόσιος διαγωνισμός για τους περιφερειακούς νομούς, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η πρόσληψη 120 μεταπτυχιακών μέσω ΙΚΥ.

Η ολοκληρωτική άλωση της ΕΤΕ προϋποθέτει, όμως, την ανοχή των συνδικαλιστικών φορέων, για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια. Και στο σημείο αυτό έρχεται και κουμπώνει η πρόσληψη τέκνων εν ενεργεία συνδικαλιστών ως ειδικών συνεργατών στην ΕΤΕ, που έρχεται να προστεθεί στο όργιο προσλήψεων φίλων, συγγενών και κομματικών παιδιών.

Η ΔΑΣ δηλώνει ότι θεωρεί απαράδεκτη τη συγκεκριμένη διαδικασία. Συνδικαλιστές που έχουν εκλεγεί με εντολή να περιφρουρούν τις ΣΣΕ, τον Κανονισμό Εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την κατάσταση διάλυσης που θέλει να επιβάλει η διοίκηση της ΕΤΕ.

Η ΔΑΣ, συμμετέχοντας στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ και στο αντιπροσωπευτικό Προεδρείο του, καλεί όποιον συνδικαλιστή εμπλέκεται και προσωπικά σε τέτοιες διευθετήσεις, να παραιτηθεί άμεσα από κάθε συνδικαλιστική ιδιότητα, σαν ελάχιστη προσφορά στην ηθική αποκατάσταση του συνδικαλισμού που χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, για να αγωνιστούν για τη δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο της ΕΤΕ, και να περιφρουρήσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Δηλώνουμε, τέλος, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης θα βρουν μπροστά το σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ως ΔΑΣ θα αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ

 

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: