Ανακοίνωση 10 μελών του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ

08 Αυγ. 2014

 

Ο ΣΥΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ…

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!

 

Εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή, έχουμε διαφορετικές καταβολές, αφετηρίες και διαδρομές. Παρόλα αυτά συμφωνήσαμε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική πορεία από τη σημερινή που έχει χαράξει η συμμαχία όσων απέμειναν να ισχυρίζονται ότι είναι «πλειοψηφία» στο ΣΥΕΤΕ. Γι’ αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε αίτημα για σύγκληση έκτακτου ΔΣ ΣΥΕΤΕ με θέμα «Ανασύνθεση Προεδρείου ΣΥΕΤΕ», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία και στο Καταστατικό του ΣΥΕΤΕ.

Στο έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 6/8, μετά από έγγραφη αίτησή μας με αφορμή την εμπλοκή των Γιαννακόπουλου, Κατσίκα, Δαμίγου και Πολίτη στην πρόσληψη των τέκνων τους ως ειδικών συνεργατών στην ΕΤΕ, έγινε προσπάθεια να καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας εντός του Δ.Σ. Όσα ακολούθησαν, η παραβίαση του Καταστατικού του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και η κατάρρευση όλων των κανόνων δημοκρατικής συμπεριφοράς και λειτουργίας που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον Σύλλογό μας, αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Γιαννακόπουλος σε συνεργασία με τον Γραμματέα Ευ. Κατσίκα που λειτούργησε ως εκπρόσωπός του και με τη στήριξη των υπόλοιπων συμβούλων της μειοψηφίας (Δαμίγος, Ζαχαρόπουλος, Βασιλακάκης, Παπαγιάννης, Πύλιος, Μανταζής, Πολίτης, Κωνσταντίνου, Καραμούτσος) στο πλαίσιο της πιο ανίερης συμμαχίας στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, προχώρησαν σε ακραία αντιδημοκρατικές ενέργειες, γιατί πιστεύουν ότι το ιστορικό σωματείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι το προσωπικό τους «βιλαέτι». Χωρίς ντροπή και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, επιχείρησαν με μεθόδους τραμπουκισμού να καταλύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, προσπαθώντας να επιβάλλουν χωρίς πλειοψηφία την πρότασή τους για σύγκληση άρον-άρον μιας έκτακτης γενικής συνέλευσης – παρωδίας του σωματείου, με μόνο θέμα την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και, άρα, χωρίς καμία δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου για το επίμαχο ή για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς λογοδοσία, χωρίς απολογισμό!

Πριν από αυτό, παράνομα και αυθαίρετα,δεν επέτρεψαν να συζητηθεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στο αίτημά μας για ανασύνθεση του Προεδρείου μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.Αρνήθηκαν με θράσος να δώσουν το λόγο στα μέλη του Δ.Σ. που ήθελαν να τοποθετηθούν επί του θέματος!Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. διακόπηκε μετά από σκηνές απείρου κάλους που ακολούθησαν και μας προκαλούν μόνο ντροπή και αηδία… Προσπάθησαν επίσης να περάσουν ως δήθεν «απόφαση» πλειοψηφίας την πρότασή τους που ούτε καν μπήκε σε ψηφοφορία λόγω διακοπής της συνεδρίασης, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να τραμπουκίζουν κατά μελών του Δ.Σ. που είχαν διαφορετική άποψη.
Όπως αναφέρεται και στη χθεσινή ανακοίνωση-καταγγελία της Ενιαίας, 13 μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ επί συνόλου 24 παρόντων (οι 10 συνυπογράφοντες την παρούσα ανακοίνωση και τα 3 μέλη ΔΣ της Ενιαίας) αποχώρησαν από τη διαδικασία και ως εκ τούτου το ΔΣ διακόπηκε λόγω μη υπάρξης απαρτίας. Τα συγκεκριμένα 13 μέλη ΔΣ ΣΥΕΤΕ συνυπέγραψαν κείμενο, που κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο ΣΥΕΤΕ (αρ. Πρωτοκόλλου 140176/6.8.2014), και στο οποίο δηλώσαμε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ διακόπηκε και δεν έχει ληφθεί ουδεμία απόφαση από το όργανο.
Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η μόνη νόμιμη, καταστατική και δημοκρατική διέξοδος που βάζει φρένο στην αυθαιρεσία, είναι η σύγκληση νέου Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ με θέμα την ανασύνθεση του Προεδρείου, σε διαπαραταξιακή βάση, χωρίς τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την προκήρυξη σε άμεσο χρόνο μιας ουσιαστικής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα έχει όλη την προβλεπόμενη θεματολογία μιας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και θα οδηγήσει τον ΣΥΕΤΕ σε εκλογές με όρους δημοκρατίας και νομιμότητας.

Αθήνα, 7/8/2014

 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΟΝΤΟΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΥΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΝΤΕΚΟΥΜΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΥΠΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: