ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΤΗς 23/4/2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ (23/4/2015)

  • Με την συμμετοχή μας ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ και ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ τη δραστηριότητα του δημοκρατικά εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο μας.
  • Με την ενότητά μας ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ τα σχέδια που οδηγούν σε ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ – από το Δικαστήριο – Διοίκηση του ΣΣΕΤΕ, αν καταψηφιστούν ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Αθήνα, 15 Απρίλη 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε – μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία της χώρας μας- στην αρχή της «ανηφόρας», η οποία – κατά τον Καζαντζάκη – είναι ‘ο δημιουργικός μονόδρομος’.

Βιώνουμε  – κι εμείς – τα γνωστά σενάρια της ‘τρομοϋστερίας’ με την απειλή της … επικείμενης χρεοκοπίας, την οποία φαντασιώνονται ντόπιοι και ξένοι ‘κύκλοι’. Προφανώς, δεν θα τους περάσει!

Στο μεταξύ εμείς ως Συνδικαλιστική Οργάνωση έχουμε να αντιμετωπίσουμε σειρά από πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε – χωρίς ιεράρχηση :

  • Διασφάλιση του συστήματος Επικουρικής Ασφάλισης μας.
  • Υπεράσπιση και βελτίωση της λειτουργίας του ΤΥΠΕΤ
  • Αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, τα οποία προκλήθηκαν από τους «όρους και διαδικασίες» της «εθελούσιας συνταξιοδότησης» τον Δεκέμβριο 2013.

Το τελευταίο είναι ‘έργο’ της προηγούμενης Κυβέρνησης και Διοίκησης της ΕΤΕ, στο οποίο συνέπραξαν και οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι – από τους Εν Ενεργεία – στο Τ.Α.Π. –ΕΤΕ.

Επιτακτική λοιπόν είναι η ανάγκη: για ΣΤΗΡΙΞΗ και ΒΕΛΤΙΩΣΗ της δραστηριότητας του δημοκρατικά εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας

Το ίδιο επιτακτική είναι και η ανάγκη για ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ με τους Εν Ενεργεία συναδέλφους, με τη δημιουργική συνεργασία με τα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ και ΣΕΠΕΤΕ.

Αυτό είναι και το κύριο νόημα της ψήφου μας, στην επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα γίνει την Πέμπτη 23/4/2015 9.3ο πμ στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα) :

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΩΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με ανοιχτά τα παραπάνω ζητήματα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις «νέες πρακτικές» της ηγεσίας της κίνησης «Ανεξάρτητη Ενωτική Συνεργασία» (ψηφοδέλτιο Μαύρου) που επιδιώκει τον μονοπαραταξιακό έλεγχο του Συλλόγου, με κάθε κόστος.

Πρώτα επιχείρησαν την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος του Απριλίου 2014 με μια σειρά πρωτοφανή δικαστικά μέσα (αγωγές, μηνύσεις κ.α.) Απέτυχαν. Μετά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία του ΣΣΕΤΕ με κάθε τρόπο. Απέτυχαν πάλι.

Τώρα, ως τελευταία διέξοδο στα αδιέξοδά τους, αποφάσισαν να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τα συνδικαλιστικά πεπραγμένα αλλά και την οικονομική διαχείριση του 2014 (οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός) παρόλο που συμμετέχουν εξαρχής στο αντιπροσωπευτικό Προεδρείο. Ψηφίζουν, δηλαδή, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ !!!

Δεν μπορούν με τίποτα να βγάλουν την ουρά τους απέξω για τους εξής λόγους :

1) Στο διάστημα από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση (20/3/2014) μέχρι και τα μέσα Μαΐου 2014 είχαν την κύρια ευθύνη για την πορεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

2) Τα συνδικαλιστικά πεπραγμένα από το Μάϊο έως και το Δεκέμβριο του 2014 συνοψίζουν – στην ουσία – την υλοποίηση των  αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίες, σε ποσοστό πάνω από 80%, ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ δηλαδή ΚΑΙ με την ψήφο της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Συνεργασίας».

3) Τα οικονομικά (έσοδα-έξοδα) του Συλλόγου τα υπερψήφιζαν κάθε μήνα στα Διοικητικά Συμβούλια, χωρίς επιφυλάξεις.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  ;

Με την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των πεπραγμένων – αν την  επιτύχουν – και από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση έχουν στόχο :

* Να προσφύγουν πάλι στα Δικαστήρια για να ζητήσουν αυτή τη φορά την ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ του δημοκρατικά εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου και τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ «νέου» με σύνθεση και αρμοδιότητες που θα καθορίσει η δικαστική απόφαση (!)

* Να προκαλέσουν αδρανοποίηση του Συλλόγου για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα τη στιγμή ακριβώς που αρχίζουν οι συζητήσεις με τη νέα ηγεσία της Τράπεζας

* Να «πουλήσουν» το όνειρο της αυτοδυναμίας τους στις επόμενες (όποτε γίνουν) εκλογές ως μαγική λύση για όλα τα προβλήματα «ζώντων και θανόντων»   

Παράλληλα προσπαθούν να απαξιώσουν τη συνδικαλιστική δράση του Συλλόγου μας και να στρέψουν, με φτηνό τρόπο, εναντίον του Δ.Σ. την οργή των 572 συναδέλφων μας που ζημιώθηκαν από την αναδρομική μείωση του εφάπαξ και των 2.500 που αναγκάστηκαν, ύστερα από τον εκβιασμό της ΕΤΕ, να ενταχθούν στην «εθελούσια έξοδο» του 2013.  Και οι δύο όμως αυτές κατηγορίες συναδέλφων γνωρίζουν ότι οι δίκαιες διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους τους ήταν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του ΣΣΕΤΕ όλη τη χρονιά που πέρασε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, με την ψήφο μας, ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Η Γραμματεία της «Αλλέστα»

Ελένη ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Μάκης ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τζένη ΓΕΛΑΛΗ

Ελένη ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

Μαρία ΔΕΓΛΕΡΗ

Ελένη ΔΕΣΥΛΛΑ

Αργύρης ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ

Μίνα ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Άγγελος ΙΓΓΛΕΣΗΣ

Απόστολος ΚΟΚΟΤΟΣ

Πέτρος ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χρήστος ΛΙΛΗΣ

Μανόλης ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΣ

Λευτέρης ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ

Τασία ΜΠΟΥΡΛΙΟΥΦΑ

Κατερίνα ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Καίτη ΠΑΡΤΑΛΗ

Λάμπρος ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΣ

Χριστίνα ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ

Βιβή ΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Παύλος ΧΑΒΕΝΕΤΙΔΗΣ

Γιώργος ΧΑΤΖΗΝΕΟΦΥΤΟΥ

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

One comment

  1. Dát is een goede bezigheid in de boekenweek, dat ik daar nou zelf niet aan heb gedacht! Ook ik kan hier overal naar mezelf wijzen. Ik ben in staat mezelf comitpmenlen in een tweegesprek te geven en me af te vragen wie er trots is op wie, haha! Het was weer heerlijk om te lezen.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: