Κείμενο Διαμαρτυρίας για Συλλογή Υπογραφών

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ

Επειδή οι συνάδελφοι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας ζητούν από τους συνδικαλιστές συγκεκριμένες ενέργειες αντίστασης στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και των αποδοχών μας, η “Αλλέστα”, παίρνει την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών κάτω από ένα κείμενο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που απευθύνεται προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ.

Μπορείτε να φωτοτυπήσετε (εκτυπώσετε) τη σελίδα αυτή και να μας τη στείλετε ή να μας τη φέρετε οι ίδιοι συμπληρωμένη με την υπογραφή σας και τα υπόλοιπα στοιχεία σας.

Εμείς θα την υποβάλουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και θα φροντίσουμε να σταλεί στον παραλήπτη της.

—————————————————————————————————————————————–

Προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας,

Αθήνα
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ της ΕΤΕ, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο:
Διαπιστώνουμε ότι η κυβερνητική πολιτική, υλοποιώντας τις επιταγές του Μνημονίου, επιδιώκει να καταφέρει ένα οριστικό πλήγμα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, των Συλλογικών Συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων.
Θεωρούμε ότι η επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ΤΥΠΕΤ και Επικουρικό, είναι ενταγμένη σ’ αυτό το πλαίσιο.

Επιδιώκουμε επίμονα κοινή δράση με τους εν ενεργεία (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ).

Αγωνιζόμαστε για την αποτροπή αυτής της πολιτικής και παράλληλα απευθυνόμαστε στη Διοίκηση της ΕΤΕ και απαιτούμε:

Α. ΤΥΠΕΤ

1)  Άμεση θεσμοθέτηση εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του ΤΥΠΕΤ και για τους συνταξιούχους (μέχρι και του 62 έτους της ηλικίας τους). Πρόκειται για “μέτρο-κλειδί” για τη βιώσιμη πορεία του Ταμείου μας.
2)  Άμεση ασφάλιση στο ΤΥΠΕΤ των πάσης φύσεως συμβασιούχων και συμβούλων του ομίλου της ΕΤΕ (πάνω από 400), που η Διοίκηση Αράπογλου είχε ασφαλίσει στο ΙΚΑ.
Β. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
— Απρόσκοπτη καταβολή των Επικουρικών Συντάξεών μας, δεδομένου του χαρακτήρα του Ταμείου μας ως Ταμείου εγγυημένων παροχών σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας από 22.4.10.

Τα παραπάνω αποτελούν το ελάχιστο που οφείλει η Διοίκηση της ΕΤΕ να υλοποιήσει, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της, που με λόγια έχει διακηρύξει, για τους συνταξιούχους της Τράπεζας.

Τέλος, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας ν’ αγωνιστούμε ενωμένοι και σε συνεργασία με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, ώστε να αποτρέψουμε τις πολιτικές του Μνημονίου, που εφαρμόζουν η Κυβέρνηση με τους Τραπεζίτες σε βάρος όλων μας, εργαζομένων και συνταξιούχων.

ΕΠΩΝΥΜΟ   ΟΝΟΜΑ    ΤΗΛΕΦΩΝΟ    ΥΠΟΓΡΑΦΗ      Α.Μ.

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

One comment

  1. For someone who has professed to be a baguh-mbuh, your images have brought me holiday delight !!!Hey, I’m with you though, it has taken me years to reclaim the spirit I once had. Sometimes life can just cut you off at the knees.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: