ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 8 ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

Αθήνα, 20 Μαΐου 2014

 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΑΝ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Μετά την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος από την Εφορευτική Επιτροπή και την ανακήρυξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μαύρος κάλεσε – όπως ορίζει το καταστατικό – την 1η συνεδρίαση στις 13/05/2014 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα, δηλαδή την εκλογή Προεδρείου. Ωστόσο, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν αδικαιολόγητα και οι 6 υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξης που εκπροσωπεί ο κ. Μαύρος (Μυζήθρα, Μπαρμπαρέσος, Λεκκός, Μπανακάκη, Πρεβεζάνος και Βασιλονικολού) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να αναβληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για τις 15/05/2014. Οι συνεδριάσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται, για τον ίδιο λόγο, κάθε δύο ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση του θέματος.

 

Στη 2η συνεδρίαση το Συμβούλιο ξεκίνησε με την παρουσία και των 15 μελών του που προέρχονται από τις 4 παρατάξεις οι οποίες έχουν εκλεγεί. Ακούστηκαν απόψεις για τη σύνθεση του νέου Προεδρείου και άρχισαν να μπαίνουν σε ψηφοφορία διάφορες προτάσεις. Η πρόταση του κ. Μαύρου ζητούσε την έγκρισή μας για ένα Προεδρείο στο οποίο οι θέσεις του Προέδρου, του Β’ Αντιπροέδρου, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και του Αναπληρωτή Ταμία θα ανήκαν στην παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Συνεργασία», χωρίς να γίνεται καμία άλλη αναφορά για τις υπόλοιπες παρατάξεις ή θέσεις. Αυτή η πρόταση συγκέντρωσε 7 ψήφους υπέρ και 8 κατά, επομένως απορρίφθηκε.

 

Η άλλη πρόταση που υποστήριζαν 8 σύμβουλοι (Πορτούλας, Κωνσταντέλλος, Παπουτσής, Τοπαλίδης, Ροντογιάννης, Πίσχινας, Παπαδόγιαννης και Βλασσόπουλος) ζητούσε Προεδρείο από όλες τις εκλεγμένες παρατάξεις και κυκλική κατανομή των 7 αξιωμάτων ανάλογα με την εκλογική δύναμη που έχουν. Δηλαδή η πρώτη σε δύναμη παράταξη να έχει τον Πρόεδρο, η δεύτερη το Γενικό Γραμματέα, η τρίτη τον Α’ Αντιπρόεδρο, η τέταρτη τον Ταμία και μετά πάλι η πρώτη τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, η δεύτερη τον Β’ Αντιπρόεδρο και η τρίτη τον Αναπληρωτή Ταμία. Αυτή η πρόταση δεν πρόλαβε καν να μπει σε ψηφοφορία γιατί οι 6 σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαύρου έφυγαν από το Συμβούλιο, όταν έγινε διάλειμμα, χωρίς να δώσουν καμία απολύτως εξήγηση για την πράξη τους. Ο ίδιος ο πλειοψηφών σύμβουλος επέστρεψε, πήρε το μικρόφωνο και διέλυσε το Συμβούλιο, μόλις μία ώρα μετά την έναρξή του, καλώντας την επόμενη συνεδρίαση για τις 19/05/2014. Μετά έφυγε κι εκείνος, προτρέποντάς μας να συνεχίσουμε – αν θέλουμε – μόνοι μας!

 

Στη 3η συνεδρίαση και οι 6 σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαύρου απουσίαζαν ξανά, «λόγω ασθενείας» όπως μας ειπώθηκε. Είναι πιθανόν να μην έχουν αναρρώσει μέχρι και τη 4η συνεδρίαση της 21/05/2014 ενώ στις 23/05/2014 λήγει η προβλεπόμενη προθεσμία για την εκλογή Προεδρείου.

 

Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε ή να χαρακτηρίσουμε τη συμπεριφορά τους. Ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι να σας πληροφορήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Κι αυτό γιατί είμαστε βέβαιοι ότι άλλου είδους στάση και υπευθυνότητα περιμένετε από τους εκπροσώπους σας στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, ανεξάρτητα από την παράταξη που ψηφίσατε στις 28, 29 και 30 Απριλίου. Έτσι θα κάνουν οι 6 ή οι 7 σύμβουλοι κάθε φορά που τυχόν δεν θα περνάει μια πρόταση της αρεσκείας τους; Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους γίνει κακή συνήθεια! Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολες στιγμές περνάμε στον τόπο μας και ειδικότερα πόσες υπαρκτές απειλές κρέμονται πάνω από τα δικαιώματα των συνταξιούχων της ΕΤΕ. Δεν είναι ώρα για παιχνίδια…

 

Ας δούμε όμως γιατί αντιδρούν έτσι τα μέλη της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Συνεργασίας»: Μήπως θύμωσαν επειδή θα έπαιρναν 2 αντί για τα 4 αξιώματα του Προεδρείου που ζητούσαν; Όχι βέβαια. Τους ενόχλησε η πρότασή μας που φοβήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία και που προέβλεπε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ στη Διοίκηση του Συλλόγου μας με απόλυτο σεβασμό στην εκλογική δύναμή τους. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η λύση εκφράζει τη θέληση των περισσοτέρων συναδέλφων μας στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Άλλωστε η συγκρότηση του Αντιπροσωπευτικού-Αναλογικού Προεδρείου, όπως ακριβώς την προτείναμε, προβλέπεται ρητά από το άρθρο 15 του Καταστατικού μας στην περίπτωση που, εντός 10 ημερών από την πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές, δεν έχει προκύψει Προεδρείο.

 

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Διεκδικήσεων του Συλλόγου μας δεν επιτρέπεται να αποφασισθεί πριν τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, όπως και κανένα άλλο ζήτημα. Κάποιες αρχικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Μόλις γίνει το Προεδρείο, όλες οι παρατάξεις θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα αρχίσουν να προωθούν από κοινού τα σημεία στα οποία συμφωνούν. Για όσα θέματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις θα λαμβάνονται αποφάσεις με απλή πλειοψηφία. Πρόκειται για αυτονόητες δημοκρατικές διαδικασίες που δεν χρειάζεται καν να υπενθυμίζουμε.

 

Θα σεβαστούν οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαύρου το Καταστατικό του Συλλόγου μας;

Θα συμμετέχουν στις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ.;

Θα επιλέξουν την ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ στο Σύλλογό μας;

Ευχόμαστε να το κάνουν!

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Γιάννης Πορτούλας, Βασίλης Κωνσταντέλλος, Νίκος Παπουτσής, Γιώργος Τοπαλίδης, Γιάννης Ροντογιάννης

 

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Ανέστης Πίσχινας, Γιάννης Παπαδόγιαννης

 

«ΑΛΛΕΣΤΑ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Μάκης Βλασσόπουλος

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: