ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Πέμπτη, 17 Μάρτη, ώρα 11π.μ. έξω από το Κεντρικό της ΕΤΕ (Αιόλου 86)

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ  ΕΤΕ

την Πέμπτη, 17 Μάρτη, ώρα 11π.μ. έξω από το Κεντρικό της ΕΤΕ (Αιόλου 86)

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:

* ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

* ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

* ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

την ίδια ώρα Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΤΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μαζί με τους άλλους συναδέλφους – εν ενεργεία και συνταξιούχους – αλλά και την υπόλοιπη Κοινωνία βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις:

Μας οδήγησαν στο καθεστώς του Μνημονίου και της Τρόικας, με τις νεοφιλελεύθερες, δεξιές πολιτικές που ακολουθούν – επί 10ετίες (και) στη χώρα μας. Με τα προβλήματα του δημόσιου χρέους, χρησιμοποιώντας τα ως μοχλό, επιδιώκουν να επιβάλλουν ένα «νέου τύπου – πιο άγριο- καπιταλισμό».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της ΕΤΕ, λειτουργώντας ως «μακρύ χέρι» της Κυβέρνησης και των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου, αξιώνει από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εν ενεργεία να… αυτοχειριαστούν και να υλοποιήσουν εθελοντικά τις επιταγές του Μνημονίου, να αποδεχθούν μείωση αποδοχών, κατάργηση Οργανισμού Υπηρεσίας κ.λπ.

Η τακτική της εργοδοσίας θυμίζει το «τυρί και τη φάκα». Ως δόλωμα χρησιμοποιεί το επίδομα ισολογισμού, προκειμένου να μας εγκλωβίσει στη φάκα των επιταγών του Μνημονίου!

Εδώ και δύο εβδομάδες η Διοίκηση της ΕΤΕ παίζει το θέατρο του Καραγκιόζη (αν και αυτό είναι πιο σοβαρό!): Η συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου μας αναβάλλεται και μετακινείται, πάντα «τηλεφωνικά», ως παιδικό κρυφτούλι!

Από πλευράς μας συμβάλαμε, σημαντικά, στην πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης των 4 Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, Σύλλογος Επιστημονικού και Σύλλογος Συνταξιούχων). Ήταν η πρώτη, μετά από… 2,5 χρόνια, δηλαδή τον Ιούλη του 2008. Στη σύσκεψη αυτή οι εκπρόσωποι της «Αλλέστα» και της Δ.Α.Σ. (των εν ενεργεία) πρότειναν: «να απορρίψουν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις τις απαράδεκτες απαιτήσεις της εργοδοσίας. Οι μισθοί, οι αποδοχές, ο θεσμός των ΣΣΕ, ο Οργανισμός Υπηρεσίας καθώς και οι άλλες κατακτήσεις μας δεν παζαρεύονται! Να αντιστρέψουμε λοιπόν την ατζέντα και να δικδικήσουμε ΤΩΡΑ τη θεσμοθέτηση εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του ΤΥΠΕΤ για τους συνταξιούχους».

Η πρότασή μας όμως δεν υιοθετήθηκε και η Διοίκηση Ράπανου συνεχίζει να κάνει παιγνίδι: για να μας διασπάσει ή και για να μας ρίξει σε μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ συνταξιούχων και εν ενεργεία, είναι ικανή και να περικόψει από τους συνταξιούχους το Επίδομα Ισολογισμού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απέναντι στους εμπαιγμούς της Εργοδοσίας και στην αντεργατική επίθεση της Κυβερνητικής πολιτικής ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, με πρώτο βήμα τη συγκέντρωση της 17 Μαρτίου,

– ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔ/ΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

– ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ.

– ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Γραμματεία της αλλέστα

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2011

Υ.Γ. Ευθύς ως τελειώσουμε αυτή τη μάχη θα μιλήσουμε δημόσια και για τις ευθύνες, τις απαράδεκτες πρακτικές, τα κρούσματα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο εσωτερικό μέτωπο του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Advertisement

About allesta

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ ΕΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: